Kolegijem direktora u Institutu za nestale BiH predsjedava Nikola Perišić

Vijesti 24. sep 202116:10 0 komentara
Anadolija

U Institutu za nestale osobe Bosne i Hercegovine danas je održana konstituirajuća sjednica novog saziva Kolegija direktora kojeg, nakon prošlosedmičnog imenovanja, čine Nikola Perišić, Marko Jurišić i Mujo Hadžiomerović.

Rukovodstvo Instituta za nestale osobe BiH izabrano je nakon provedene konkursne procedure, a članovi Kolegija direktora imenovani su na period od četiri godine. Ponovno su izabrani Perišić i Jurišić, dok je novi član Hadžiomerović.

Dogovoreno je da će Kolegijem direktora najprije predsjedavati Perišić, a razgovarano je o dinamici i prioritetima u radu instituta u narednom periodu.

Nakon održanog kolegija Perišić, Jurišić i Hadžiomerović održali su i radni sastanak sa delegacijom iz Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP) koju je predvodio Matthew Holiday, šef Programa za Zapadni Balkan.

Akteri sastanka su izrazili spremnost da nastave saradnju koju su i do sada imali i to kroz aktuelne, ali i nove projekte koje su spremni pokrenuti sa ciljem pronalaska nestalih osoba za kojima se još uvijek traga na području Bosne i Hercegovine.

Novi član Kolegija direktora Hadžiomerović upoznat je sa aktivnostima Instituta za nestale osobe BiH i ICMP-a koji su u toku, ali i sa planovima čija realizacija tek predstoji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!