Koliko je vruće u NSRS?

Vijesti 20. maj 202213:16 0 komentara
N1

Redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana u utorak, 31. maja sa početkom u 10 časova, saopšteno je nakon sjednice skupštinskog Kolegijuma.

“Važno je reći da je prva tačka dnevnog reda, aktuelni čas – pitanja ministrima. Za sada na Dnevnom redu imamo 16 zakona 10 nacrta zakona. Najzanimljivi će vjerovatno izvjestaj MUP-a za prethodnu godinu”, rekao je potpredsjednik NSRS Denis Šulić ističući kako očekuje dinamičnu sjednicu.

U prijedlogu Dnevnog reda nema rebalansa budžeta, ali je Šulić istakao kako je dobio obavještenje od Vlade da će predložiti u poslovničkom roku uvrštenje rebalansa na Dnevni red, “pa ćemo vjerovatno dan pred zasjedanje imati ad hoc sjednicu Kolegijuma”.

Predloženi Dnevni red, prema prvim reakcijama, nije po volji opoziciji. SDS-ov Miladin Stanić istakao je kako u NSRS nema vrućih tema, te kako je toplije vani, jer se vlast, prema njegovom zaključku plaši ključnih tema uoči izbora.

Jednom od takvih smatra pitanje isplate 90 miliona maraka slovenačkom “Vijaduktu” na šta je Republika Srpska dužna nakon okončanja arbitražnog spora.

“Za propast ili pljačku 90 miliona, odgovorna je Vlada Republike Srpske, bivši minustar Kovačević, sadašnji ministar Đokić i njegov pomoćnik Baštinac”, rekao je Stanić ističući da je “vrhunac ludila u ovom predmetu koncesija Bočac 2, dodijeljena bez rješenja prethodnog pitanja”.

Šulić je na ovu Stanićevu konstataiciju dogovorio tvrdnjom da “svako ko je imao bilo kakvu umijesanost u oštecenje imovine Republike Srpske treba za to da odgovara i snosi posljedice”.

Pitanje sankcija Rusiji

Drugom vrućom temom Stanić smatra pitanje sankcija Rusiji zbog čega je najavio da će SDS i PDP pokrenuti inicijativu za održavanje posebne sjednice NSRS “da oni koji su trebali kažu zašto po ovom pitanju nisu pokrenuli vitalni interes”.

Pročitajte još:

“Dokumentacija, predsjednk Srbije Vučić, premijerka Brnabić tvrde da je Bosna i Hercegovina uvela sankcije Rusiji”, rekao je Stanić tvrdeći kako SDS smatra da u ovom slučaju politiku Srbije koja je potpisnica Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Da SNSD nije podržao sankcije Rusiji uprkos Stanićevim optužbama, tvrdi Denis Šulić.

“SNSD i Vlada Republike Srpske nikada neće staviti na razmatranje pitanje uvođenja sankcija Republike Srpske. Mi smo davno rekli stav da trebamo ostati neutralni i ne uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji”, rekao je Šulić.

Stanić je najavio i kako će SDS i PDP pokrenuti inicijativu za održavanje posebne sjednice NSRS na kojoj bi se odlučivalo o doznačanju sredstava Centralnoj izbornoj komisiji za održavanje oktobarskih izbora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!