Komitet za vanjske poslove Senata SAD pozdravio uvođenje sankcija

Vijesti 06. jan 202218:49 0 komentara
Freeimages

Komitet za vnjske poslove američkog Senata pozdravio je odluku administracije Sjedinjenih Američkih Država da uvede sankcije za one, kako je istaknuto, koji teže ka destabiliziranju demokratskih institucija u Bosni i Hercegovini.

Američki State Department i Ministarstvo financija jučer su objavili imena i poslovne subjekte u BiH, kojima se uvode sankcije zbog koruptivnih radnji i podrivanja stabilnosti, teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH.

Državni sekretar Antony Blinken je nakon odluke kazao kako SAD ostaju čvrsto posvećene boljoj budućnosti za građane BiH.

Komitet za vanjske poslove ovaj stav je nazvao “snažnom.”

“Snažna izjava administracije da se zalaže za vladavinu prava u Bosni i Hercegovini i nameće posljedice za one koji žele destabilizirati demokratske institucije. Moramo nastaviti pokazivati duboku predanost teritorijalnom integritetu BiH i Dejtonskom sporazumu”, poručeno je iz senatskog komiteta.

Osim Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, koji se našao na udaru sankcija zbog koruptivnih aktivnosti ali i kontinuirane prijetnje stabilnosti i teritorijalnoj cjelovitosti BiH, američka administracija je uvela sankcije i bivšem predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milanu Tegeltiji, lideru Pokreta demokratske aktivnosti (PDA) Mirsadu Kukiću i Alternativnoj TV.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!