Komšić: Bidenova politika će doprinijeti ubrzanju euroatlantskog puta BiH

Vijesti 20. jan 202108:55 > 08:55 2 komentara
Željko Komšić
Željko Komšić (N1)

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić vjeruje da će politika novog američkog predsjednika Joea Bidena doprinijeti ubrzanju euroatlanskog puta Bosne i Hercegovine.

“Prije svega gospodinu Bidenu želim puno uspjeha i sreće u predsjedničkom mandatu. Njegova pobjeda na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama vratila je nadu u demokratiju i slobodu u čitavom svijetu, pa i nama u Bosni i Hercegovini, kojima su poznate njegove iskrene i dobre namjere prema našoj državi i svim njenim građanima”, izjavio je Komšić za Fenu pred Bidenovu inauguraciju.

Uvjeren je da će Biden u predstojećem periodu na najbolji način odgovoriti velikim izazovima koji su pred američkim narodom i državom.

“Isto tako vjerujem da će politika gospodina Bidena i njegovog tima prema Bosni i Hercegovini doprinijeti ubrzanju euroatlanskog puta Bosne i Hercegovine ali i našim strateškim nastojanjima u izgradnji države jednakopravnih građana. Siguran sam da će prijateljstvo između naših zemalja biti dodatno učvršćeno”, zaključio je Komšić.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare