Komšić: Između toga da odstupi ili postupi Schmidt izabrao prvo, nije dovoljno

Vijesti 12. apr 202219:08 > 19:24 2 komentara
F.Z./N1

"Između toga da postupi ili odstupi, Schmidt je ipak odabrao da postupi, iako to nije dovoljno, jer mora poništiti sve antiustavne zakone, a ne samo antiustavni zakon o nepokretnoj imovini RS", kratko je prokomentarisao Željko Komšić, član Predsjedništva BiH odluku koju je donio visoki predstavnik BiH Christian Schmidt da suspenduje Zakon o nepokretnoj imovini koji treba stupiti na snagu u RS.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini donio je odluku da suspenduje Zakon o nepokretnoj imovini koji treba stupiti na snagu u RS.

“Schmidtova odluka važna za očuvanje mira kojeg je Dodik doveo u pitanje”

“Suspendovao sam primjenu Zakon do ocjene Ustavnog suda kako bi se izbjegle negativne pravne reprekusije za građane i potencijalne investitore. Danas proširujem i zabranu raspolaganja državnom imovinom kako bi je uskladio s odlukama Ustavnog suda. Ovom odlukom jasno se daje do znanja da samo država Bosna i Hercegovina može raspolagati državnom imovinom odnosno uređivati vlasništvo nad državno,m imovinom, što se primjenjuje na sve nivoe vlasti u BiH”, rekao je Schmidt.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare