Komšić: Milanović pokazao da je plan o podjeli BiH živ

Vijesti 29. aug 202212:08 2 komentara
F.Z./N1

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić rekao je da je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović pokazao da je plan o podjeli BiH živ.

“Milanović je još jednom pokazao da je istorijski plan o podjeli države Bosne i Hercegovine živ i da predstavlja aktuelnu političku strategiju koja ima jasan cilj. Od sporazuma između Cvetkovića i Mačeka, preko sporazuma između Miloševića i Tuđmana, jasne su namjere i pokušaji podjele Bosne i Hercegovine na Hrvatsku i Srbiju”, kazao je Komšić.

Istakao je da je u prvom slučaju tu podjelu zaustavio je Narodnooslobodilački pokret, a u drugom Armija Republike Bosne i Hercegovine i dodao da je očito je da se sa realizacijom tog plana ponovo pokušava.

“Na nama svima koji smo za državu Bosnu i Hercegovinu ostaju dva izbora; ili da se do iznemoglosti pripiremo oko toga ko je bolji i ljepši ili da se tome, na sve demokratske načine suprotstavimo”, kazao je Komšić.

Dodao je da je prvi izbor  put u propast države, njen nestanak i izdaju onih koji su državu napravili, a zatim i odbranili, a drugi izbor je moguć tek ukoliko se hrabro i odlučno, “svi zajedno, prelazeći preko političkih i ideoloških razlika, budemo okupili oko onog što je zajednička vrijednost svih nas, a to je Bosna i Hercegovina”, uaključio je Komšić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare