Komšić o izbornom zakonu: Pogrešan pravac, ne znam da li će izaći na dobro

Vijesti 04. jun 202112:38 > 12:53 0 komentara
N1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić govoreći o pregovorima o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine je kazao da se tu "od početka krenulo pogrešno".

Odgovarajući na pitanje naše reporterke Adise Imamović o izbornom zakonu i sastancima koje imaju predsjednici HDZ-a i SDA Dragan Čović i Bakir Izetbegović, Komšić je naveo da “se tu od početka krenulo pogrešno”.

“Kad je to krenulo tako, u pogrešnom pravcu, ne znam da li će izaći na dobro. Nažalost, taj metod su odabrali neki drugi. Oni koji su odabrali takav metod izmjena takvog važnog akta kao što je Izborni zakon, njima treba postaviti ta pitanja šta misle i šta očekuju. Iskreno da vam kažem, mislim da je to sve, narodski rečeno, nakrivo nasađeno. Ali ok, nije prvi put u Bosni Hercegovini”, naveo je Komšić.

Reporterka N1 pitala je Komšića da li će naredne godine biti kandidat za Predsjedništvo BiH.

“Što se tiče kandidature za sljedeće izbore, daleko je to. Ta odluka u mojoj glavi ne postoji. Da postoji, trebalo bi ja saopštiti u BiH, a ne u inostranstvu. Šta će biti, kako će biti, ko to zna”, naveo je.

Kako je kazao, blokada izbora bi bila loša za sve političke aktere i Bosnu i Hercegovinu.

“Oni koji time prijete morali bi se zapitati gdje ih to može odvesti. Može loše završiti po one koji time prijete. Vidjet ćemo šta će biti…”, kazao je Komšić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!