Komšić poručio Dodiku: U Predsjedništvu neće biti omjera protiv BiH kao u N/FS

Vijesti 27. sep 202220:18 3 komentara
Foto: F.Z./N1

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić na skupu u Vogošći odgovorio je na izjavu Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH koji je poručio da priželjkuje pobjedu Borjane Krišto (HDZ) za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, s obzirom na to da će se biračko tijelo, kako je naveo Dodik, podijeliti na Denisa Bećirovića i Bakira Izetbegovića.

Komšić je, naime, na skupu poručio da upravo takve izjave Milorada Dodika, kao i ranije izjave Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatske i Andreja Plenkovića, premijera Hrvatske te njihovo dogovaranje izmjena Izbornog zakona iza leđa građana BiH, na najbolji način pokazuju zašto je važan omjer 2:1 u Predsjedništvu BiH.

“Neću dozvoliti da se u Predsjedništvu BiH napravi onakva situacija i omjer protiv Bosne i Hercegovine kakav je napravljen u Nogometnom savezu, da bi se država ponizila i natjerala da igra utakmicu sa Rusijom”, naveo je Komšić.

Podsjetimo da je veliku pažnju javnosti upravo privukla najava da će Rusija i BiH igrati prijateljsku nogometnu utakmicu u novembru u Rusiji. Mnogi su to osudili, dok je Milorad Dodik podržao rekavši još na sastanku kod ruskog predsjednika Vladimira Putina da je N/FS BiH instrument njegove politike.

Dodik kod Putina potvrdio da je N/FS BiH instrument njegove politike

Predsjednik N/FS BiH Vico Zeljković nedavno je za medije rekao da će se konačna odluka o igranju ove utakmice donijeti 10. oktobra.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare