Komšić: Radončića diskvalificiraju Milanovićeve pohvale

Vijesti 10. avg 202219:288 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

"Politički lideri poput Radončića, koji su tokom dugogodišnje diplomatske borbe pred institucijama Evropske unije i NATO-a, baš po pitanju Izbornog zakona, držali stranu Hrvatske a ne Bosne i Hercegovine, i pri tome bili obasipani pohvalama od strane Zorana Milanovića, uopće nisu kvalifikovani da komentarišu aktuelnu političku situaciju. Takvi se nalaze, odnosno sami su se stavili, s onu stranu interesa države", kazao je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH.

Smatra da njihove sugestije koje idu u pravcu toga da se ni pod koju cijenu lošim rješenjima ne smije reći NE, kao i insinuacije da protivljenje nametanju diskriminirajućih rješenja, automatski znače i sukob sa kompletnom međunarodnom zajednicom također nisu u interesu države BiH.

“Mistificiranje otpora nametanju diskriminirajućih rješenja i svođenje tog otpora na sukob sa međunarodnom zajednicom, može biti jedino u funkciji onih koji žele da ovladaju dijelom suvereniteta države Bosne i Hercegovine. Neka takvi izađu među narod pa saslušaju šta narod misli o rješenjima koja nam se nude, odnosno pokušavaju nametnuti”, kazao je.

Ističe da sve dok građani Bosne i Hercegovine žele da se bore za svoju zemlju i za vlastito dostojanstvo, pri punoj svijesti da su pravo i istina na našoj strani, nikakvi cinični i maliciozni pokušaji isticanja našeg navodnog sukoba sa međunarodnom zajednicom i jefitino dociranje, neće ga pokolebati.

“Na kraju, želim istaći i sljedeće. Godinama se pitanje izmjena Izbornog zakona vezuje za moje ime. Sada kada je to ad acta, i kada predmet diskusije uopće nije Predsjedništvo BiH, nego Dom naroda, konačno se jasno vidi da moji i stavovi političke opcije kojoj pripadam, nisu vezani isključivo za pitanje jedne pozicije, nego se radi o tome da li ćemo dopustiti da susjedna država otima dio suvereniteta države Bosne i Hercegovine kroz potpunu HDZ-ovu kontrolu Doma naroda. Gdje su odjednom isparile sve one kritike u kojima se ocjenjuje da čitava stvar leži u jednoj poziciji”, kazao je Komšić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar