Komšić se u New Yorku sastao sa predsjednicima Crne Gore i Kosova

Vijesti 23. sep 202122:14 > 22:20 1 komentar
Instagram

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se danas u New Yorku sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i predsjednicom Kosova Vjosom Osmani.

Vrlo koristan i prijateljski razgovor sa predsjednicom Kosova Vjosom Osmani i predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem oko situacije na Zapadnom Balkanu. Redovno ćemo biti u kontaktu i razgovarati o regionu“, naveo je Komšić na Instagramu.

Komšić se juče obratio na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u New Yorku.

U svom govoru Komšić se osvrnuo na “jačanje etničkih politika u BiH”, ističući kako su “vrijednosti ljudskih prava poljuljane, da se selektivno primjenjuju, te da se njima pristupa po dvostrukim standardima”. Naglasio je i kako se “pokušava nametnuti, čak i diplomatskim aktivnostima na međunarodnoj sceni, postojanje diskriminacije i nejednakosti građana Bosne i Hercegovine, kroz isticanje etničke pripadnosti dijela građana”. Na ovom linku u cijelosti pročitajte njegovo obraćanje pred UN-om.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH susreo se i sa generalnim sekretarom UN-a Antonijom Guterresom kojeg je upoznao sa trenutnom situacijom u BiH, a osim toga, razgovarao je i sa drugim svjetskim državnicima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare