Komšić uputio poruku građanima u RS: Dodik vas laže

Vijesti 03. jul 202214:505 komentara
Podijeli:
Izvor: F.Z./N1

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je poruku građanima u bh. entitetu Republika Srpska.

“Građani Bosne i Hercegovine u entitetu RS ne bi trebali nasjedati na Dodikove prevarantske floskule o navodnom ujedinjavanju sa Srbijom, i njegovim planovima da za vlastiti spas žrtvuje mir na ovim prostorima ali budućnost djece, i vaše i naše, a sva su naša i među njima nema razlike.  Neka se prije svega sjete i pitaju ga šta je na kraju bilo sa antiustavnim zaključcima NSRS, što je uopće pristao izaći na izbore kada je odluku o njihovom finansiranju nametnuo Visoki predstavnik kojeg ne priznaje, što pred strancima tvrdi da ne zagovara nikakvu secesiju, a kada se nađe među vama onda vam je obećava. Svoje floskule Dodik može još uvijek govoriti samo onima koji žive u ekonomskoj ovisnosti od njega, a desetine hiljada onih koji rade u ekonomski napredijem dijelu BiH, odnosno u FBiH, sigurno neće da se povedu njegovom huškačkim planovima. Dodik je doživio potpuni poraz, sapleo se u lažima i sada preko vaših leđa traži spas”, rekao je Komšić.

Dodik je danas prisustvovao obilježavanju stradanja Srba na Kozari gdje je rekao da je prošli vijek bio vijek srpskog stradanja, a da ovaj treba da bude srpskog ujedinjenja.

“Sada ovo treba da bude vijek našeg srpskog ujedinjenja – srpskog, državnog i nacionalnog. Da li će ova generacija to uspjeti ili neće, to nije važno, ali je važno da oni koji dolaze to imaju u glavi, ne samo kao ideju, nego kao cilj”, poručio je Dodik.

Dodik je poručio da RS danas može biti sigurna, dodajući i da je Srbija danas stabilna i jaka, što je važno i za RS, koja se bori sa vidljivim i nevidljivim neprijateljima svaki dan.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar