Komšićev poziv “probosanskim predstavnicima u institucijama”

Vijesti 28. jan. 202216:0915 komentara
Podijeli:
Željko Komšić
Izvor: Željko Komšić (N1)

Dodik je u potpunosti normalizirao i učinio javno prihvatljivim rušenje ustavnog poretka, kazao je to predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider DF-a Željko Komšić komentarišući najavu njegovog kolege i predsjednika SNSD-a da će pitanja državne imovine i VSTV-a staviti na dnevni red NSRS.

“Skretanje političkog fokusa na razgovore o Izbornom zakonu u Neumu pokazuje da to nije ništa drugo nego pokrivač za Dodikove separatističke aktivnosti. Naprosto je bizarno kalkulisati sa ograničenim izmjenama Ustava i Izbornog zakona dok kompletna vlast u drugom entitetu ruši ustavni poredak, a ako se ovako nastavi i sa Oružanim snagama BiH, te ako izostane odgovor institucija to će značiti kraj države kakvu sada poznajemo i uvod u događaje koje niko normalan ne priželjkuje. Ali će to biti jedini način da se kidnapovanje institucija i antidejtonsko formiranje parainstitucija zaustavi”, rekao je Komšić.

On je pozvao Tužilaštvo BiH da konačno reaguje i zaustavi udar na institucije…

“Kao i probosanske predstavnike u institucijama na razgovore i konsultacije vezane za institucionalni odgovor na separatističke aktivnosti”, rekao je Komšić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar