Konačno saniran kvar: Počinje isporuka plina iz Bugarske

Vijesti 03. nov 202110:59 1 komentar
TOBIAS SCHWARZ / AFP /Ilustracija

Kvar na transportnoj trasi gasa u Bugarskoj konačno je saniran, pa će gas iz ove zemlje biti isporučen Bosni i Hercegovini. Građani BiH zbog ovog kvara i obustave isporuke gasa bili su u strahu da li će noći dočekati u hladnim stanovima jer BiH nema rezerve plina. KJKP "Toplane" su zbog poremećaja isporuke gasa bile prinuđene preći na tečna goriva.

”'Izvedeni su radovi hitne sanacije dijela gasovoda na dionici od ventilskog sklopa Vetrino do ventilskog sklopa Hrabrovo. Zahvaljujući brzoj reakciji i zalaganju zaposlenika, radovi na remontu su završeni i prenos prirodnog gasa ka Srbiji i Mađarskoj biće nastavljen,” saopćili su iz ove kompanije.

Već tri dana građani BiH nemaju urednu isporuku plina zbog kvara, ali i nepostojanja skladišta plina u BiH. U Kantonu Sarajevo građani koji se girju putem KJKP Toplane, u većem procentu nisu imali grijanje.

Više detalja bit će poznato na konferenciji za medijekoja će biti održana danas u 12 sati u sjedištu Vlade Federacije. Predstavnicima medija obratit će se federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, direktorica Energoinvesta d.d. Sarajevo Bisera Hadžialjević i v.d. direktora BH Gasa d.o.o. Sarajevo Mihajlo Krmpotić,najavljeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare