Konaković: Da su snimali kako su glasali javno bih podržao takav čin

Vijesti 18. jan 202116:23 > 16:37 2 komentara
N1

"Da su vijećnici Četvorke snimali tom famoznom olovkom sa kamerom kako su glasali, javno bih podržao takav čin", napisao je lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković reagujući na snimak načelnika Općine Novi Grad Sarajevo Semira Efendića.

“To je čin koji pokazuje ko je završio na drugoj strani i koji su pojedinci naprasno promijenili stav i političke dogovore, a i one koji nisu, bez obzira na ponude. Ta glasanja jesu u pravilu tajna, al’ pod velom takvih tajni rađaju se politički papci koji trgujući uticajem obezbjede sebi neku sitnu korist. Da sam glasao svima bih pokazao listić i koga sam zaokružio jer je to zapravo nužno. Vješto je Efendić zaspinovao stvar koja je normalna”, kazao je Konaković.

Istakao je kako su “četvorka i PZP na zadnjim izborima osvojili 16 mandata u Novom Gradu – većinu i dogovorili saradnju”.

“SBB je najavio kako neće sa SDA, jedan vijećnik BOSS-a takođe. 18 ruku, većina je 16. Počele su naravno i priče kako su “završene” ruke i pritisci na ljude. Na neke i bez razloga jer nisu trgovali. Priča o olovci je možda i pomogla da se danas zna ko je preko noći donio odluku da podrži stranu koju je u kampanju napadao i optuživao. Nekoliko transfera se desilo. I danas pričamo jesu li oni koji su glasali onako kako su u kampanji najavljivali, u skladu sa dogovorom političkih stranaka i voljom građana, snimali svoju principijelnost? Vrhunski spin. Da jesu, ja bih tražio da to objave i pokažu svima. Mora se priznati Efendiću da je u ovim vrstama “afera” bolji od nas. Snimci, objave, pažnja javnosti. Samo ima jedna razlika, u ovom je procesu on “završavao”. U ovoj je on bio Asim. Završavao i uspio da se jedan dan priča o drugoj strani. Nije k’o u Kumu, al’ jeste k’o u Bondu”, zaključio je Konaković.

Da su vijecnici Cetvorke snimali tom famoznom olovkom sa kamerom kako su glasali, javno bih podrzao takav cin. To je…

Posted by Elmedin Konakovic on Monday, January 18, 2021

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare