Konaković: Grubeša je stavio oznaku tajnosti na dokumente o Sebijinoj diplomi

Vijesti 22. mar 202214:21 > 14:22 5 komentara
N1

Elmedin Konaković, lider Naroda i Pravde govorio je za N1 o pregovorima za izmjene Izbornog zakona. Kazao je da su HDZ i SDA podjednako krivi za propast pregovora, ali i kazao: "Izetbegović je izrekao brutalnu laž".

Zašto su pregovori propali?

“Odlučile su dvije najveće stranke koji su godinama u pregovorima, koji su osam mjeseci i prije neumskih i sarajevskih pregovora sjedili iza zatvorenih vrata, koji su potpisali Mostarski sporazum da će riješiti ovo sve u nekom skorijem roku. Vidljivo je bilo da je to sinhronizovana ekipa. Kada SDA popušta, HDZ zateže i obrnuto. sve dok nisu konstatovali da je našim razgovorima kraj” ,rekao je Konaković.

Na pitanje ko je kriv što su pregovori propali, odgovorio je: “HDZ i SDA jednako”.

“Izetbegović je izrekao brutalnu laž. Da li SDA diže ruke od Bošnjaka u RS”, kazao je Konaković.

Lider NiP-a je kazao i to kako je SDA i HDZ bratska ljubav i koalicija.

“Vidljiva je vaša emocija i strast, ali nešto ne funkcioniše. Dok mi sjedimo ovdje i vodi se borba za bolnice, jedna strašna stvar se desila. Ministar Grubeša stavio oznaku tajnosti na dokument iz Zagreba koji dokazuje da Sebija Izetbegović nema diplomu. Je li mislite da je ovo slučajno? Uradio je to jer nemaju kontrolu nad KUIP, stave oznaku tajnosti da inspekcija ne može pogledati, a istovremeno Kantonalno tužilaštvo (Sarajevo, op.a.) traži dokument sebi jer dole kontroliše Sabina Sarajlija. To je problem SDA “, rekao je Konaković.

O ovoj temi, ali i tome da li su stranci bili naklonjeni jednoj strani, zašto je prijedlog HNS-a bio radikalan i šta je sve bilo “na stolu” u vezi izmjena izbornog zakona, ko želi “da svi podijele krivicu”, pogledajte danas u Danu uživo od 16 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare