Konaković, Kojović i Nikšić: Ovo je njegovo drugo veliko “Ne”

Vijesti 24. mar 202121:03 > 21:06
BH Blok

Predsjednici SDP-a BiH, Naroda i pravde i Naše stranke povodom dešavanja vezanih za izbor gradonačelnika Sarajeva oglasili su se zajedničkim saopćenjem.

“Žao nam je što se gospodin Bogić Bogićević izjasnio da odustaje od kandidature za gradonačelnika, ali njegov postupak razumijemo. Mi se ipak trajnih vrijednosti ne možemo odreći tako lako, a Bogić Bogićević to jeste. Bogić Bogićević je utjelovljenje Bosne i Hercegovine, njenog prkosa, ponosa, časti i čestitosti. Zato ovim putem želimo istaknuti da mi ne odustajemo od gospodina Bogića Bogićevića kao gradonačelnika Sarajeva, nikada”, naveli su Konaković, Nikšić i Kojović i nastavili:

“Gospodin Bogićević je častan političar, a izbor gradonačelnika u Sarajevu, kada uključuje mračnjake koji se hvale mafijaškim metodama kupovina i ucjena, niti ima veze sa čašću niti s politikom. Pokazalo se to i u prošlom mandatu, a ponavlja se i u ovom. To je proces čije kretanje nečasnim radnjama usmjerava SDA. Shvatamo u potpunosti da gospodinu Bogićeviću ne treba da bude predmet prljavih igara beskrupuloznih mešetara i moralnih nakaza.”

Istaknuli su i da je ovo njegovo “drugo veliko ne”.

“Ovo je njegovo drugo veliko ne. Prvo nam je umnogome pomoglo da naša zemlja ostane naša, a drugo treba sve da nas osvijesti za pravac u kojem ovu zemlju želimo voditi. Što se nas tiče, to je vladavina prava. Svim dozvoljenim sredstvima i izbor gradonačelnika, ali i sve druge stvari dovest ćemo u zakonske okvire i izbaviti ih iz ralja SDA-ovog kriminalnog načina vođenja politika. Ponavljamo, i dalje vjerujemo u Bogića Bogićevića kao gradonačelnika glavnog grada, jer vjerujemo u jedinstvenu, bolju Bosnu i Hercegovinu”, poručili su oni.

Sarajevo, laku noć. Sutra je novi dan. Peđa, Dino i Neko, stoji u potpisu saopćenja.