Konaković, Kosor, Čarkadžić i Aćimović gosti Dana uživo

Vijesti 17. jan 202213:09 0 komentara
N1

I danas u "Danu uživo" donosimo pregled svih aktuelnosti iz zemlje, regije i svijeta.

Analiziramo političku situaciju zemlji nakon poruke Aleksandra Vučića da se političari iz Republike Srpske vrate u institucije. Prenosimo i izjave predsjednika SDS-a i PDP-a Mirka Šarovića i Branislava Borenovića o eventualnoj deblokadi.

U međuvremenu Dragan Čović najavljuje kraj pregovora oko Izbornog zakona do 25. januara, a sve nakon njegovih i Izetbegovićevih poruka da treba otopliti odnose između Bošnjaka i Hrvata. Jesu li izmjene Izbornog zakona na pomolu? O čemu je danas razgovaramo na sastanku sa Johannom Sattlerom, šefom EU delegacije u BiH? Ovo su neka od pitanja za Elmedina Konakovića, predsjednika Naroda i pravde. Naša tema je i prva godina rada Vlade Kantona Sarajevo.

O poražavajućim podacima prema kojima je Hrvatska izgubila oko 400 000 stanovika od posljednjeg popisa 2011., američkim sankcijama, letargiji EU prema situaciji u BiH, pregovorima koji se u ime BiH odvijaju i susjednoj Hrvatskoj i Srbiji razgovaramo sa bivšom premijerkom Hrvatske Jadrankom Kosor.

Fact checkeri iz 80 zemalja svijeta, pa i BiH, pisali su direktorici platforme You Tube ukazujući na lažne vijesti koje se putem nje plasiraju, a koje izuzetno utječu na ljudske živote. O fake news-u, ali i aktuelnoj situaciji u BiH razgovaramo sa političkim analitičarom, istraživačem portala Istinomjer.ba Denisom Čarkadžićem.

Izvještavamo i o situaciji sa pandemijom koronavirusa. Naši reporteri su na terenu, a gošća “Dana uživo” je epidemiologinja Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske dr. Jela Aćimović.

Sa nama su i mladi ljudi, koji svojim idejama u okviru projekta “Be a leader, make a difference” koji realizuje Humanity in action BiH pokazuju kako je moguće mijenjati svijet.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović Slipičević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!