Konaković: Krećemo po vaše diplome, ni HDZ, ni tužiteljica vas neće spasiti

Vijesti 11. jun 202220:16 12 komentara
F.Z./N1

Ne stišava se priča oko validnosti fakultetske diplome predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića. Večeras je objavio prve stranice, kako kaže, ranije izvršenog nadzora diplome. U objavi na Facebooku je i obećao: "Kad dobijem rezultate kontrole i kad sve zvanično objavim, tad krećemo po vaše diplome svim silama".

Naglašava da će sačekati da Ured za borbu protiv korupcije još jednom provjeri njegovu diplomu.

“A već je jednom provjeravao. Kad završe novu kontrolu objaviću taj i sve druge zapisnike, svih kontrola moje diplome na FASTO. Izabrani sam zvaničnik, predsjednik ozbiljne i velike stranke, ne smije biti ni crv sumnje u validnost diploma i drugih javnih isprava. A kad dobijem rezultate kontrole i kad sve zvanično objavim, tad krećemo po vaše diplome svim silama“, poručio je Konaković, dodajući:

“Nema te glavne tužiteljice, nema ministara HDZ-a koji će vas spašavati, pisanja botova i medija plaćenih novcem građana da istinu o vašim kriju lažima o našim diplomama. Izvešćemo vas na čistac, obećavam, i zbog svih časnih studenata koji studiraju ili su završili FASTO, a čiju profesiju javno pljujete ili potcjenjujete. Zbog svih časnih profesora koji su predavali ili predaju na FASTO. I zbog istine ćemo vas izvesti na čistac, nećete se sakriti ovaj put”.

Na Facebooku je objavio fotografije, kako kaže, prve stranice izvršenog nadzora diplome.

“48 sati, dva cijela dana. Ispit po ispit, prijavu po prijavu. Sadržaj dobro znaju, pregledali su više puta. Laži kreiraju samo da skrenu priču u drugom pravcu. A možda baš zato što sam sa FASTO-a nema odustajanja. I ovu ćemo priču dovesti do kraja”, naglašava Konaković.

Na kraju se osvrnuo i na izjave Mahira Devića, šefa Kluba SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, koji je prilikom gostovanja na N1 rekao da je Konaković za dva mjeseca položio 32 ispita.

“Ima li iko normalan u toj SDA da objasni Deviću koliko njegova laž da sam položio 32 ispita za 20 dana nema dodira s pameću?”, upitao je lider NiP-a.

Inače, priča oko Konakovićeve diplome se ponovo aktualizirala ove sedmice nakon što su zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo dobili mail u kojem su iznesene tvrdnje kojima se navodno osporava validnost diplome njegove diplome.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare