Konaković: Najteža sedmica i najteži dan u mojoj političkoj karijeri

Vijesti 27. mar 202109:45 11 komentara
N1

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković oglasio se nakon što je jučer Bogić Bogićević saopštio da, uprkos tome što je izabran za gradonačelnika, neće prhvatiti tu funkciju. Kazao je kako mu je ovo "najteža sedmica i najteži dan u političkoj karijeri".

“Gorčina nakon pobjede. Odbili smo napad nakaradnog sistema, hrabri vijećnici su odbili ponude i odolili pritiscima, srušili su kocept ‘Asim’ i o njemu glasno progovorili. Nažalost, dva dana duže od plana je trajala borba. Na FACE-u sinoć Irfan Čengić i Amra Zulfikarpašić prehrabro dokazali šta se sve dešavalo u pripremi sjednice kako bi Skaka ostao gradonačelnik. ‘Daću ti tvoj zarađeni novac iz prošle godine ako glasaš po uputama’. Brutalna istina. I ostali će vijećnici svjedočiti. Pobijedili smo, a u toj pobjedi izgubili najboljeg igrača i uz to ga povrijedili. Bogić Bogićević neće biti gradonačelnik, a svima nam je to bilo prevažno”, kazao je Konaković.

Dodaje kako se “obznanilo i ko je u prvom krugu ‘završen’, ali ni to ne može pomoći da se stvari vrate na početak”.

“Istinska gorčina nakon pobjede. Ja sam na FSCE otišao jer se odgovori koje javnost zanimaju moraju dati i u teškim situacijama, ne samo u pobjedama i proslavama. Sistem bjesomučno napada sve nas koji ga rušimo. Sa 6 smo došli na 4, sa 4 na 3. U tim smo borbama pobjeđivali i gubili, ali nikad nismo odustajali. Nećemo ni nakon ove pobjede sa ukusom poraza. Iz nje smo baš mnogo naučili, više nego ikad, i na svojim greškama. A samo još jednom da ponovim, koliko god izgleda da treba, u borbama nikad nećemo koristiti alate koje oni koriste. Potkupljivanja, prestrašivanja, ucjenjivanja. Nikad!”, poručio je Konaković.

Najteza sedmica i najtezi dan u mojoj politickoj karijeri. Gorcina nakon pobjede. Odbili smo napad nakaradnog sistema,…

Posted by Elmedin Dino Konakovic on Saturday, March 27, 2021

Podsjetimo, on je i najavio podnošenje krivičnih prijava zog trgovine utjecajem, a nakon što na prvoj konstituirajućoj sjednici Jasmin Ademović nije izabran za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare