Konaković o susretu s Dodikom: Konflikt je lakši put, mi smo odabrali teži

Vijesti 05. dec 202208:46 3 komentara
Twitter

Nakon što su sinoć zajedno gledali košarkašku utakmicu u okviru ABA lige u Laktašima Milorad Dodik, lider SNSD-a i predsjednik Republike Srpske i Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde i nakon toga se fotografisali zajedno, to je izazvalo brojne reakcije pa je Konaković odlučio pojasniti svoj potez.

Naime, Dodik je sinoć na Twitteru uz objavljenu zajedničku fotografiju njega i Konakovića poručio da su razgovarali o formiranju Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Dodik i Konaković u Laktašima: “Razgovarali smo o formiranju Vijeća ministara”

Kasno sinoć oglasio se i Konaković na Facebooku, komentarisao je susret, ali detalje razgovora nije iznosio.

“Konflikt kojim se hrani politička scena i populizam lakši su put. Takav koncept otjera godišnje iz naše zemlje jedan cijeli, veliki grad ljudi. Donese političarima mandate i plate, ljudima u Bosni i Hercegovini ništa dobro. Smirivanje tenzija treba da donese deblokadu procesa, normalizaciju rada parlamenata i vlada, usvajanje strateških dokumenata koji će poboljšati uslove života svima u Bosni i Hercegovini”, naveo je Konaković.

Zatim je dodao da je to teži put zato jer nema jeftinih poena.

“Traži hrabrost i spremnost na ponekad bolne kompromise. Spreman sam žrtvovati ne jednu nego tri političke karijere ako će ta žrtva donijeti nešto dobro Bosni i Hercegovini i svim ljudima u njoj. Nikad ispod crte, nikad nauštrb domovine. Za početak usvajanje i povećanje budžeta do kraja godine, imenovanje Vijeća ministara, usvajanje još nekih važnih dokumenata”, zaključio je Konaković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare