“Cijenim novinarsku profesiju, ne dopuštam da se neko iživljava na meni”

Vijesti 28. jun 202118:56 > 22:56 3 komentara

Predsjednik NiP-a Elmedin Konaković kazao je za N1 da novinar Avdo Avdić protiv njega vodi "višegodišnju torturu". Odbacio je optužbe Udruženja novinara da kolegi Avdiću stavlja metu na čelo.

N1: Upućene su vam kritike od Udruženja novinara da kolegi Avdi Avdiću stavljate metu na čelo i direktno branite Gordana Memiju? Da li ste možda prebrzo reagovali?

Pročitajte još

Elmedin Konaković: Apsolutno nisam prebrzo reagovao. Reagovao sam nakon višegodišnje torture Avde Avdića prema meni lično i mojim prijateljima. Ima presuda koju je dobio Memija protiv Avdića i u njoj se kaže da je evidentno da sam lično njegova meta. Dakle, imam pravosudnu presudu da ne izmišljam. Vrlo brzo ću je objaviti. Vrlo cijenim novinarsku profesiju. Ali ne dopuštam da se neko iživljava na meni. Avdo Avdić već godinama pokušava torturom nametati neka svoja mišljenja. Ne pristajem na to.

N1: O optužbama da je blizak narko kartelima?

Elmedin Konaković: Ja 15 godina slušam laži na svoj račun. Samo ne šutim. Ako iko ima ikavih sumnji ja ću odmah na poligraf, vještačenje telefona i sve ostalo što treba. Čak je i Komšić tokom televizijskog nastupa kazao da sam blizak nekim narko kartelima. Ja u ovom gradu živim 46 godina. Ne dam da laži o meni ostane u eteru. Tu matricu Avde Avdića su htjeli preuzeti neki političari i vidite kako im je ta priča prošla na izborima. Ja nisam diplomata političar, imam neku emociju u politici. Spreman sam u svako doba dana bilo kome dokazati da je to laž. Onda se treba postaviti pitanje šta takvi novinari rade u eteru Bosne i Hercegovine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare