Konaković: Sve što se dešava na političkoj sceni je posljedica dogovora SDA-HDZ

Vijesti 27. jul 202214:51 > 14:59 5 komentara
N1

Nakon sastanka lidera politikih partija iz Federacije BiH sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom u zgradi OHR-a o izbornoj reformi, predsjednik Naroda i pravde Elemedin Konaković je kazao da je "ovo što se dešava na političkoj sceni produkt sporazuma HDZ-a i SDA."

“Sve što se dešava na političkoj sceni je posljedica dogovora SDA i HDZ. SDA potpisuje legtimno predstavljanje i HDZ se vezući kroz “Mostarski sporazum” i lobiranja na međunarodnoj sceni traži konačni cilj. Radujem se jednistvu političkih partija osim SDA koja je pokušala ukrasti šou na prosvjedima. Malo kao čovjek likujem jer trpimo kritike zbog odlaska u Neum. Međunarodna zajednica kaže da moramo razgovarati”, kaže Konaković.

Kazao je da je na sastanku Schmidt  vikao i lupao po stolu i da se vidi da ima emocije i dlučnosti što je ohrabrujuće.

Ne treba baciti pod noge odluke prijašnje koje su nam bile od koristi, odbranili smo trenutačno nešto što je bio dogovor HDZ i SDA. On mudro čeka vrijeme da se dogovorimo. Poredili su ga neki sa nacistima i to ga je povrijedilo. Kolega Kojović je postavio konkretna pitanja i on je rekao da će raditi na integritetu izbornog procesa i ako ne bude dogovora da će donijeti neke odluke“, kaže Konaković.

Zadovoljnji su što neće biti izmjene Izbornog zakona u ovom trenutku i da to vide kao svoju pobjedu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare