Konaković: Zbog izbora Komšića platili smo previsoku cijenu

Vijesti 12. okt 202221:52 7 komentara
Elmedin Konaković (N1)

Lider stranke Narod i pravda Elmedin Konaković kazao je za N1 kako su Bošnjaci i država "platili previsoku cijenu" zbog izbora Željka Komšića u Predsjedništvo BiH. Također, otkrio je da od kada je izašao iz SDA nikada više nije gostovao u medijima Islamske zajednice u BiH, iako je ranije bio redovan.

Šta ćete sa Dodikovom željom za otcjepljenjem?

Toga nema, on to koristi zbog izbora, nema otcjepljena, nema trećeg entiteta, vjerujete da ćemo puno bolje se izboriti s njima. Nemam intenciju odgajati Dodika da voli zemlju od koje ima pasoš i zašto da ne veliča ratne zločince, ubice djece.

Bećirović je pozvao Dodika na novu politiku i da se okrenu pozitivnim stvarima?

Upravo to su najbolji pokazatelji šta smo uradili. Da smo imali i dva kandidata, jedan od njih bi pobijedio Izetbegovića. Spremni smo da branimo BiH i fizički i kako god treba, ali u prvi plan stavljamo smirivanje tenzija.

Dodik je nedavno izjavio da kršćani i muslimani ne mogu zajedno, a Vučić na otvaranju puta citira ajet iz Kur'ana?

Vidljivo je da su dijametralno suprotni stavovi Vučića i Dodika. Tu se vidi ta pukotina između njih dvojice. Ima interesantna stvar da neki vjeruju da ne mogu zajedno ni muslimani i muslimani koje nazivaju ćafirima (nevjernicima). To su modeli “dubokih država” i režima.

Jedan ste od autora pisma reisu Islamske zajednice u BiH kojeg ste pozvali da se ne svrstava ni na jednu stranu?

Čini mi se da je u ostatku kampanje IZ bila korektnija. Ima jedna stvar koju nikada nisam rekao, moj lični odnos je da jačamo vezu sa Islamskom zajednicom… od kada sam napustio SDA nikada nisam bio gost u medijima IZ-a, a ranije sam bio redovan. Danas sam vidio aktiviste LGBT zajednice u mediju IZ-a koji o nama govore kao o abdićevcima.

Hvale vas iz službenoeg Zagreba?

Ja sam kao i Silajdžić i reis Kavazović govorio da nije dobar izbor Komšića i zbog toga smo platili previsoku cijenu. Komšić nije bio vrijedan toga da sjedi po četvrti put u Predsjedništvu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare