Konakovićeva reakcija na Efendićeve tvrdnje o glasanju olovkom s kamerom

Vijesti 18. jan. 202109:25 > 09:263 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić u subotu je naveo da su vijećnici stranaka Četvorke na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća glasali olovkom s kamerom, a nakon toga je objavio i snimak za koji tvrdi da to dokazuje. O cijelom slučaju nakon Efendićeve objave oglasio se i lider Naroda i pravde Elmedin Konaković.

“Sve ti halalim! E čuj glasali olovkom sa kamerom. Prekuc’o!”, bio je kratak komentar predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića.

Sve ti halalim! E cuj glasali olovkom sa kamerom 😂Prekuc’o!

Posted by Elmedin Dino Konakovic on Saturday, January 16, 2021

“Sva sreća pa se sjednice vijeća prenose online. Cijeli snimak konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća nalazi se na YouTube kanalu općine još od srijede. Na tom snimku jasno se vidi kako specijalna olovka sa kamerom cijelo vrijeme kruži između vijećnika Četvorke kao štafeta”, rekao je Efendić.

OLOVKA S KAMEROM

Sva sreća pa se sjednice vijeća prenose online. Cijeli snimak konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća nalazi se na youtube kanalu općine još od srijede. Na tom snimku jasno se vidi kako specijalna olovka sa kamerom cijelo vrijeme kruži između vijećnika Četvorke kao štafeta. Vidim danas da cijeli dan pokušavaju ismijavati informaciju koju sam sinoć objavio praveći neke fotomontaže koristeći moju sliku sa olovkom. Međutim, nisam ja koristio tu olovku, nego njihovi vijećnici "hrabri, časni i pošteni". To je činjenica kojoj su svjedočili svi prisutni. A u ovom kratkom isječku sa sjednice cijeli taj skandal se više nego jasno vidi.

Posted by Semir Efendić on Sunday, January 17, 2021

Kazao je da mnogi pokušavaju ismijati informaciju koju je sinoć objavio praveći fotomontaže, te koristeći njegovu sliku sa olovkom.

“Međutim, nisam ja koristio tu olovku, nego njihovi vijećnici “hrabri, časni i pošteni”. To je činjenica kojoj su svjedočili svi prisutni. A u ovom kratkom isječku sa sjednice cijeli taj skandal se više nego jasno vidi”, naveo je.

Vrijeme će pokazati, ali konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo u srijedu bila je historijska….

Posted by Semir Efendić on Saturday, January 16, 2021

Efendić je, podsjetimo, rekao da su vijećnici Četvorke bili natjerani da glasaju svi istom olovkom koja je u sebi imala kameru.

“Vrijeme će pokazati, ali konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo u srijedu bila je historijska.
Pale su u vodu sve iluzije o moralnoj čistoći stranaka Četvorke, kako radikalno lijevih tako i radikalno desnih. Ne postoji ponuda koju nisu uputili općinskim vijećnicima samo kako bi se napravila većina protiv načelnika i Općinsko vijeće pretvorilo u cirkus kakav odavno gledamo na višim nivoima vlasti. Na kraju su na samoj sjednici, na očigled svih prisutnih, natjerali vijećnike Četvorke da glasaju istom olovkom koja na sebi ima kameru što je samo po sebi neviđeni skandal i narušavanje principa tajnosti glasanja. Ali oni čija riječ ne vrijedi ništa, ne mogu vjerovati ni drugima na riječ. Naređenje o takvoj vrsti glasanja došlo je direktno iz vrha NiP-a, od Konakovića i Ademovića, a na samoj sjednici provedeno od strane generalnog sekretara NiP-a Mirze Selimbegovića”, napisao je jučer, između ostalog, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo.

 

 

 

Komentari

Vaš komentar