Koncertom u Trebinju proslavljen Dan Evrope

Vijesti 06. maj 202222:02 > 22:20 0 komentara
N1

Simfonijski orkestar Trebinje večeras je u Muzeju Hercegovine u ovom gradu održao koncert povodom obilježavanja Dana Evrope.

Šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler, koji je prisustvovao koncertu, izjavio je da nije slučajno Trebinje izabrano da se ove godine u njemu proslavi Dan Evrope, jer je jedno od najljepših mjesta u BiH koje predstavlja kombinaciju prirodnih ljepota i kulturno-istorijskih dobara. On je prethodno učestvovao u vožnji biciklima stazom “Ćiro” koja je nastala uz pomoć EU i, kako kaže šef delegacije Unije, jedna je od najljepših ruta u Evropi.

“Vrlo sam sretan vidjeti da je želja građana ove zemlje od Mostara do Zvornika, od Banjaluke do Trebinja da se pridruže Evropskoj Uniji. Velika većina 75 posto građana to želi. Mi, čelnici EU radimo što je do nas. Pozivamo vlasti u BiH da učine sve što je moguće da se to i ostvari, da se BiH pridruži Evropskoj Uniji”, rekao je Sattler.

Dražen Bošković,  zamjenik gradonačelnika Trebinja je istaknuo da Trebinje ima dosta uspjeha prilikom apliciranja za različite fondove koji su dostupni, a koje finansira EU, te naglasio da je ovaj grad otvorena lokalna zajednica za svakog dobronamjernog pojedinca.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!