Kordić: Zadovoljan sam onim što je urađeno u prvih 100 dana mog mandata

Vijesti 07. jun 202116:49 0 komentara
FENA

Povodom 100 dana od izbora gradonačelnika Mostara, u ponedjeljak je održana ekološka akcija uređenja parka Trimuša, a tom prilikom mostarski gradonačelnik Mario Kordić izjavio je kako je zadovoljan onim što je do sada urađeno u Gradskoj upravi te da će dosta toga što se trenutno radi uskoro biti prezentirano javnosti.

“Zadovoljan sam urađenim, apsolutno. Tempo bi sigurno mogao biti brži, odnosno moja želja je da bude brži. Međutim, javna uprava je takva kakva jest, ona je dosta spora, administrativnih prepreka u Gradu Mostaru je milion, Gradskog vijeća nije bilo neko izvjesno vrijeme tako da smo morali te neke odluke koje su davno donešene, ponovo staviti na temu i uskladiti sa zakonima”, kazao je Kordić.

Ocijenio je kako je mnogo toga urađeno te kako je zadovoljan smjerom u kojem se ide.

“Urađeno je puno posla, radi se puno. Puno stvari koje možda ljudi ne vide ovaj čas na terenu rade se u administraciji, preustroj, novi postupnici i sve ostalo što bi trebalo vrlo brzo biti vidljivo i na terenu kao konkretan učinak. Sve u svemu sam zadovoljan u kom smjeru idemo. Pozivam i građane ovim putem, da se svi uključimo u sređivanje našeg grada te da budemo malo odgovorniji kad je u pitanju komunala, odlaganje otpada i sve ostalo”, poručio je gradonačelnik.

Akciju čišćenja pokrenula Gradska uprava

Uz predstavnike Grada Mostara, u akciji čišćenja učestvovali su i predstavnici Oružanih snaga BiH, brojna udruženja građana, komunalna poduzeća, te ekološki aktivisti.

“Akciju je pokrenula Gradska uprava zajedno s par udruga koje su nam izašle u susret i zajedno s građanima Mostara pomogle da ovo sredimo. Posebno mi je drago da su se i Oružane snage BiH odazvale ovoj akciji. Došlo je dvadesetak momaka koji su mi u povjerenju rekli da su ovdje trenirali kada je bila u pitanju priprema za prijem u Oružane snage i oni su, kažu, emotivno vezani za ovaj prostor i nastavit će ovdje dalje svoje sportske aktivnosti. Tu su i JP ‘Parkovi’, Civilna zaštita Grada Mostara, djelatnici Gradske uprave, svi smo se malo uključili da ovaj lokalitet sredimo s idejom da ga nastavimo i dalje održavati, a da to ne budu sporadične akcije. Ovaj put ćemo pokušati da nađemo kapaciteta u javnim poduzećima Grada Mostara da ovaj park kontinuirano održavamo”, naglasio je Kordić.

Današnja akcija krenula je od igrališta Trimuša, a za sve sudionike bio je osiguran odgovarajući alat i zaštitna oprema. Po okončanju akcije najavljena je i prigodna zakuska.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!