Korisnici mreža o žrijebu u kojem je SDA “pobijedila”: Hazime, imamo bingo!

Vijesti 08. dec 202213:27 4 komentara
F.Z./N1/Facebook

Današnjim žrijebanjem SDA je dobila većinu u Klubu Bošnjaka Doma naroda Parlamenta FBiH. Zajedno sa DF-om, oni sada imaju 13 delegata dok stranke Osmorke imaju 10. SDA-ovi članovi/pristalice "slave", dok su tviteraši ovo prokomentarisali humoristično.

“Vječiti” premijer

Prvi se oglasio Fadil Novalić, aktuelni premijer Federacije Bosne i Hercegovine, koji je na Facebook postavio broj “13” dok je u pozadini zastava SDA.

“Allahovom voljom, žrijebom u CIK-u, mandat delagata iz K10 pripao je listi SDA. Tim je Klub Bošnjaka kompletiran i SDA ima 13 delagata bez kojih se izvršna vlast u FBiH ne može formirati idemo dalje”, napisao je Smajo Mandžić, zastupnik u Skupštini TK.

Uz ovo je objavio i sliku na kojoj je “poslao kući” Osmorku.

“Hazime, imamo bingo”

Korisnik Twittera naveo je kako je “SDA dobila na Bingu”, a potom napisao humorističan tvit: “Treba obići Fadila, pitati za zdravlje i oporavak, odnijeti kilu mandarina i Bajaderu. Pred njim je još jedan mandat, moramo ga paziti”.

Jedna od pristalica SDA “proslavio je tvitom” u kojem poručuje: “Bakire nemoj pregovarati, Dom naroda državu će stvarati”.

Sam žrijeb u kojem “kinder jaje određuje sudbinu”, mnoge je podsjetio na TV Bingo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare