Košarac: Zašto Inzko pokušava zaustaviti procese u Mostaru

Vijesti 08. feb 202116:09 > 16:09 1 komentar
N1

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac kazao je danas u Sarajevu kako bi najbolje bilo da visoki predstavnik Valentin Inzko ode iz države. Ocijenio je i kako se Inzko "uvijek svrstava na jednu stranu".

Košarac je dodao kako je “nevažna” Inzkova odluka o poništavanju prvog kruga glasanja vijećnika za izbor gradonačelnika u Mostaru.

“Inzko je trebao davno otići iz BiH, on samo šteti. Uvijek se stavlja na jednu stranu. Potpuno je nevažna njegova odluka o izboru gradonačelnika Mostara. Procesi se provede, zašto on to poništava zaustaviti? I svaki put se svrstava na jednu stranu”, poručio je državni ministar.

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Mostar Džafer Alić danas je izjavio kako je “iznenađen odlukom Velibora Milivojevića da je na glasanju za izbor gradonačelnika Mostara podržao projekte podjele grada i dominacije jednog nad drugim narodima”.

“Sa žaljenjem moramo konstatirati da smo nemalo iznenađeni i do kraja rezignirani opcijom da srpski izabrani vijećnik Velibor Milivojević, koji je nastupao pod čuvenim Šantićevim sloganom ‘Ostajte ovdje’ bude otvoreno u službi projekta koji i dalje od Mostara pod svaku cijenu želi praviti podijeljeni grad i u kojem treba vladati dominacija jednog naroda (hrvatskog), nad drugim i trećim narodom (Bošnjacima i Srbima) i Ostalima, i jedne vjere (katoličke) nad drugom i trećom (muslimanskom i pravoslavnom)”, istakao je Alić.

Košarac je, komentarišući za N1 ovu izjavu Džafera Alića, poručio kako niko iz vjerskih zajednica ne bi trebao govoriti kako će se glasati.

“Milivojević je ozbiljan čovjek i političar i najmanje što mu treba je da bilo ko ili neko iz vjerskih zajednica govori kako će glasati”, kazao je Staša Košarac.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare