Kovačević: Gubitnička ekipa SDA, DF, SDS i PDP pokušava promijeniti volju naroda

Vijesti 06. dec 202215:26 5 komentara
N1

Pravni tim SNSD-a pripremio je žalbu na odluku Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine da listića za četvrtog delegata proglasi važećim i danas će je predati Sudu BiH, a kako je rekao portparol ove stranke Radovan Kovačević, žalbu će dostaviti danas. "Gubitnička ekipa SDA, DF, SDS i PDP pokušava da promijeni volju naroda", poručuje i najavljuje i krivične prijave.

“CIK treba da utvrdi je li procedura za izbor delegata u Domu naroda u skladu sa zakonom ili ne, ali nemaju pravo da mijenjaju odluku NSRS”, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Da li je nevažeći listić ipak važeći?

Istakao da su poslanici SDS-a i Nebojše Vukanovića “glasali za izvještaj u kome je navedeno da je glasački listić proglašen nevažećim”. Naveo je kako je za tog nekoga ko je glasao na nevažećem listiću PDP neprihvatljiv, odnosno da je za njih “prekrižio PDP”.

“Gubitnička ekipa SDA, DF, SDS i PDP povlači posljednji očajnički pokušaj i želi da kazni narod koji je dao podršku SNSD-u i strankama koalicije. Pokušava da promijeni volju naroda. Dostavićemo žalbu Sudu BiH na nezakonitu odluku CIK-a. Očekujemo da Sud poništi odluku CIK-a”, rekao je Kovačević.

Poručio je kako “neće raditi ništa protiv građana Federacije BiH niti da će biti dio blokada, osim ako s druge strane budu blokirali projekte za RS”.

Podsjetimo, Dodik je jučer najavio podnošenje žalbe i krivičnih prijava protiv članova CIK-a. CiK je većinom glasova donio odluku kojom se potvrđuje da je kandidacijska lista PDP-a osvojila 12 glasova, a kandidacijska lista SNSD-a, također 12 glasova. Time je glasački listić koji je ranije proglašen nevažećim od strane komisije NSRS-a ipak postao važećim.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare