Kovačević: Schmidt suspendovao isljučivo svoj sopstveni zdrav razum

Vijesti 13. apr 202210:17 4 komentara
N1

Savjetnik člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević rekao je Srni da je evidentno da je Christan Schmidt stvarno nešto suspendovao, ali to očigledno može biti isključivo njegov sopstveni zdrav razum.

Kovačević je upitao kako drugačije prokomentarisati to da jedan strani državljanin dođe u vašu zemlju i uvjereno tvrdi da u vašoj zemlji vrši funkciju, a za čije imenovanje nije ispoštovana određena procedura.

“Kako drugačije prokomentarisati činjenicu da takav neizabrani stranac, koji na to ne bi imao pravo sve i da je stvarno visoki predstavnik, suspenduje i poništava zakone koji su u najvišem zakonodavnom organu jedne republike usvojili narodni poslanici izabrani na slobodnim i demokratskim izborima.” upitao je Kovačević.

On smatra da je ovo trenutno definitivno jedna historijska situacija, koja zahtijeva potpunu političku odgovornost i jedinstvo svih relevantnih političkih faktora iz Republike Srpske.

Kovačević je izrazio potrebu i da odgovori i onima koji ovih dana tvrde da je za uvođenje sankcija izabranim demokratskim liderima Republike Srpske kao i za upotrebu nepostojećih i antidejtonskih bonskih ovlaštenja kriva aktuelna vlast u Republici Srpskoj.

“Osim što su takve tvrdnje potpuno neistinite, neodgovorne i politikantske, ostaje historijska činjenica da je sva krivica rukovodstva Republike Srpske na čelu sa Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović u tome što ne žele odustati od borbe za Republiku Srpsku, ali i ustavnu BiH, kao i u tome što bez obzira na lične posljedice ne pristaju da se sklone pred onim moćnicima koji žele nestanak Republike Srpske” rekao je Kovačević.

On je istakao da Republika Srpska nastavlja borbu i da će sigurno pobijediti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare