Kozar za N1: Posebna je uloga Janeza Janše

Vijesti 13. apr 202113:12 > 13:30 1 komentar
N1

Analizirao sam posjetu Pahora, on nije pitao da li se može BiH raspasti nego kako se može raspasti, kazao je danas za N1 vojno-politički analitičar Đuro Kozar.

Posebna uloga Janše

“Očito je da je došao sa specifičnim pitanjem koje se u Briselu pokreće svako malo i želi da zna na čemu je jer Slovenija preuzima predsjedanje EU uskoro”, kazao je Kozar za N1.

Ističe da je posebna uloga Janeza Janše u cijeloj priči.

Posebna je uloga Janeza Janše, to je jedna kontroverzna ličnost. Više puta je osuđivan, zatvaran. Očito je da se upotrebljava kao ličnost koja može puno toga da uradi na štetu BiH i Slovenije. On je nepredvidiv i u njegovoj politici je uvijek bilo nešto kvarljivo“.

Na pitanje da li je iznenađen, Kozar je kazao:

“Bez riječi, naravno da me iznenadilo. Očito je da su došli do izražaja neki interesi, prije svega secesije RS. Očito je glas Dodika došao do nekih koji ga podržavaju. Očito je da se u Briselu počelo voditi više računa o njegovim prijetnjama nego ranije”.

Dodaje da se svako malo pokušavaju zloupotrijebiti feleri iz Dejtona.

Nije to Čehoslovačka bivša, ovo je sasvim drugačija država, drugačije ustrojena. Pokušavaju da zloupotrijebe neke felere koji su nastali u Dejtonu. Gledaju na BiH kao na nešto prolazno i što mora proći, ali neće tako biti“.

Još je kazao da je BiH okružena zemljama koje su naoružane, i previše.

“BiH je okružena zemljama koje su možda i previše naoružane nego je potrebno. Ovo su signali iz Slovenije koji pokazuju da se ispituje situacija u BiH. Iz Slovenije su došli signali koji samo mogu da šteta odnosima sa BiH”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare