Kožul, Hadžibajrić, Čavalić i Gegić gosti Dana uživo

Vijesti 28. jun 202213:32 0 komentara
N1

U „Danu uživo“ vas vodimo kroz događaje i vijesti koje obilježavaju ovaj 28. jun.

Uživo pratimo NATO samit u Madridu, sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula u Srebrenici, ali i program obilježavanja godišnjice Sarajevskog atentata.

Predstavnički dom Parlamenta BiH juče usvojio prijedlog budžeta, ministrima, zastupnicima i delegatima povišica i do 500 KM. Bez rasprave o Izbornom zakonu, Ustavnopravna komisija odbila prijedlog šefa Kluba HDZ-a Nikole Lovrinovića da se u lični identifikacioni dokument upisuje etnička pripadnost građana. Sve ove teme analiziramo sa parlamentarcem HDZ BiH Predragom Kožulom.

Zašto je negodovao zbog Povorke ponosa u Sarajevu, kako se nosi sa komunalnim problemima u opštini kojom rukovodi, protivi li se podršci stranke u čijem je najužem rukovodstvu Denisu Bećiroviću, kandidatu Trojke za člana Predsjedništva BiH – pitamo Ibrahima Hadžibajrića, načelnika sarajevske opštine Stari Grad i potpredsjednika Narodnog evropskog saveza.

Europska centralna banka najavljuje kako će sljedeći mjesec podići kamatne stope ne bi li obuzdala inflaciju, za to vrijeme bh. parlamentarci vješto izbjegavaju smanjiti PDV na osnovne životne namirnice i ukinuti dio akciza na gorivo kako bi građanima olakšali teret krize. Jesmo li dijelom i zbog toga druga najsiromašnija zemlja Evrope, odmah nakon Albanije – komentariše ekonomski analitičar, direktor Udruženja „Multi“ Admir Čavalić.

Za kraj emisije smo u Gradačcu, gdje se realizuje jedan od tri najveća ovogodišnja pozorišna događaja u Bosni i Hercegovini. Naime, u petak, 1. jula u prostoru kule Husein-kapetana Gradaščevića biće upriličena premijera ambijentalne pozorišne predstave “Zemlja koja diše”. Reditelj ove predstave, Šemsudin Gegić, sa nama uživo iz Gradačca, sa jedne od posljednjih proba pred premijeru.

Donosimo prognozu vremena, informacije o stanju na putevima, svjetske aktuelnosti…

Vaš domaćin u „Danu uživo“ biće Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!