KPZ Tunjice: Sprovođenje Bojića u UKC RS izvršeno po naredbi Suda

Vijesti 23. sep 202113:14 > 13:16 0 komentara
KPZ Banjaluka

Prebacivanje pritvorenika Slavka Bojića iz Kazneno-popravnog zavoda /KPZ/ Banjaluka u Univerzitetsko-klinički centar /UKC/ Republike Srpske izvršeno je na osnovu naredbe banjalučkog Okružnog suda, rečeno je Srni u KPZ Tunjice.

“Naredbom Okružnog suda naloženo je da se imenovani pritvorenik sprovede na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske radi specijalističkog pregleda, a zbog specifičnosti terapije koju od ranije uzima, načina podizanja te terapije i preporuka za dalje liječenje za vrijeme trajanja pritvora”, kazali su iz ove ustanove.

Naglašeno je da sprovođenje i obezbjeđenje pritvorenika Bojića do UKC-a nisu izvršili pripadnici Službe obezbjeđenja Kazneno-popravnog zavoda Banjaluka, nego pripadnici Sudske policije.

“Sva postupanja zaposlenih u Kazneno-popravnom zavodu Banjaluka sa pritvorenim licima vrše se u skladu sa pozitivnim zakonskim aktima i naredbama nadležnih sudova”, istakli su iz banjalučkog KPZ.

Iz UKC RS jučer su saopćili da je Bojić zbog hroničnog hematološkog oboljenja pregledan u Odjeljenju hematologije sa opštom internom medicinom Klinike za unutrašnje bolesti te da nije zadržan na hospitalnom liječenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!