Krišto: Imamo veliku podršku Hrvatske u vezi sa pozicijom našeg naroda u BiH

Vijesti 06. sep 202213:58 7 komentara
HDZ

Kandidatkinja za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine Borjana Krišto je povodom Dana Općine Ravno danas posjetila ovo mjesto i tom prilikom je govorila o pomoći službene Hrvatske hrvatskom narodu u BiH.

Krišto je navela da svaki dolazak u Ravno iznova podjeća i vidno iskazuje određene projekte i sve ono što se radi na prostoru općine.

“Putna infrastruktura, lokalne i regionalne ceste, razvoj poljoprivrede, turizma, to se vidi iz godine u godinu, ali i iz prezentiranih projekata da je općina Ravno napravila jedan iskorak u nove razvojne projekte, što joj daje za pravo da s ponosom obilježava i dan općine. Postali ste uistinu jedno prepoznatljivo mjesto i jedna aktraktivna turistička destinacija u privlačenju gostiju, kako stranih tako i domaćih. Svi projekti, i vi ste to kazali, ne bi mogli biti realizirani da nije potpore i pomoći viših razina vlasti, posebno predsjednika Čovića, koji radi na koordinacijama svih naših lokalnih zajednica i na taj način osigurava sve nadležnosti iz domene lokalne zajednice kako bi osigurali kvalitetan život svih stanovnika na lokalnim područjima“, kazala je Krišto.

HDZ
HDZ
HDZ
HDZ

Krišto je istakla i podršku Vlade Republike Hrvatske svim projektima važnim za hrvatski narod po cijeloj Bosni i Hercegovini, te se zahvalila na svekolikoj podršci.

“Imamo i veliku podršku Vlade Republike Hrvatske, kojima se zahvaljujem na svemu onom što čine kada je u pitanju opstojnost i pozicija hrvatskog naroda s druga dva naroda u BiH. Zahvala na svim projektima i podršci svih ustanova i institucijama koje život znače na ovim prostorima, ne samo za poziciju hrvatskog naroda, nego i svih onih koji s nama dijele ovaj zajednički prostor“, istakla je Krišto, koja se osvrnula na prioritetna politička pitanja koja se moraju rješavati u BiH.

“Radimo na osiguranju stabilnog i sigurnog okruženja. Prioritetno pitanje mora biti promjena Ustava BiH, na tragu i principima ustavne jednakopravnosti sva tri konstitutivna naroda, jer samo takav način i izmjene ustava osiguravaju i garantuju opstojnost, sigurnost i evropsku budućnost BiH. Također, izborna reforma je jedan od ključnih prioriteta iz mišljenja evropske komisije. Svjesni naše uloge i pozicije vjerujem da ćemo u vremenu koje je ispred nas, pokazati našu odgovornost i učiniti sve da u BiH izgradimo međusobno povjerenje, koje je, malo je reći poljuljano ili gotovo izgubljeno. Moramo činiti sve da ga vratimo, zbog budućnosti. Moramo se međusobno uvažavati, uvažavati naše različitosti jer je to odgovornost za budućnost svih onih koji žive u BiH“, zaključila je
Krišto.

Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica općinskog vijeća Ravno Ružica Skaramuca iznoseći izvješće o proteklih godinu dana rada. Načelnik općine Ravno Andrija Šimunović, informirao je prisutne o projektima općine od protekle svečane sjednice, te je govorio o budućim planovima i očekivanjima od većih nivoa vlasti u pomoći ovoj općini pri realizaciji određenih projekata.

Sjednici su prisustvovali i brojni zvaničnici izvršne i zakonodavne vlasti Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH, koje je predvodio predsjednik dr. Dragan Čović, te kandidati za Opće izbore u BiH.

Prisutni su bili i nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Darijana Filipović, nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH Vlatka Martinović i nositelj liste za Skupštinu HNŽ-a Slaven Zeljko.

Nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH Vlatka Martinović, također se obratila na svečanoj sjednici, govoreći o važnosti, dobroj saradnji i sinergiji svih nivoa vlasti u BiH kako bi poticali i razvijali bolji životni standard za život svakog čovjeka u BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare