Krizni štab FBiH će razmotriti zabranu ulaska u kafiće nevakcinisanim

Vijesti 23. aug 202114:12 1 komentar
N1

Krizni štab federalnog Ministarstva zdravstva predložio je na današnjoj sjednici produženje aktuelnih epidemioloških mjera u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH, sedmodnevna incidenca i dalje raste, te u FBiH iznosi 77,2 slučaja/100.000 stanovnika.

Znatna povećanja broja oboljelih zabilježena su u tri kantona – Hercegovačko-neretvanskom /296/100.000/, Zapadno-hercegovačkom /192/100.000/ i Livanjskom kantonu /164/100.000/.

U posljednjih sedam dana zabilježen je porast svih indikatora – broj hospitalizovanih, broj pacijenata na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, te smrtnih slučajeva, saopšteno je iz federalnog Ministarstva zdravstva.

Krizni štab će pratiti epidemiološku situaciju, te u skladu sa tim razmotriti uvođenje mjera kojima bi bio zabranjen ulazak u javne objekte bez potvrde o vakcinalnom statusu, negativnom PCR ili antigenskom testu ili potvrde o prebolovanom Covidu 19.

Krizni štab je, s obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju, pozvao građane da poštuju sve propisane mjere zaštite, te da se vakcinišu.

Prijedlog produženja mjera upućen je Vladi FBiH na usvajanje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare