Krunić: Nosio sam uniformu VRS, ali nikada nisam pravio zločine

Vijesti 09. feb 202213:47 > 13:48 3 komentara
N1

“Osjetio sam potrebu da se javim kao pripadnik Vojske Republike Srpske. Ja sam nosio tu uniformu, međutim nikad mi nije palo na pamet da napravim neki zločin, niti ja niti moji saborci”, istakao je poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ljubiša Krunić, reagujući na izjavu Begije Smajić iz Poslaničke grupe “Zajedno za Bosnu i Hercegovinu”.

“Kao što reče gospodin Vukanović, Trebinje je ostalo najčistijeg obraza u proteklom odbramneno-otadžbinskom ratu”, istakao je Krunić tvrdeći da žali sve žrtve i osuđuje sve zločince “pripadali mom narodu, hrvatskom narodu ili bošnjačkom narodu”.

“Siguran sam da ono što se dešavalo u Srebrenici, što osuđujem naravno, dešavalo se u Bratuncu, Kravici, Jošanici, da ne nabrajam sad dalje. Sva ta mjesta gdje su pripadnici mog naroda ni krivi ni dužni, i djeca i starci i žene, platili svojim životima”, istakao je Krunić tvrdeći kako je “na svim stranama nažalost bilo toga, jer je na svim stranama bilo bolesnih umova kao što ih ima i sada u mirnodopskom periodu”.

Crnadak: Vukane nemoj se više nikada pravdati onima koji nas mrze

Na izjavu Smajić osvrnuo se i PDP-ov Igor Crnadak.

“Vidjeli ste koliko treba, jedan sekund da odemo od jedne ozbiljne rasprave, o jednoj važnoj životnoj ekonomskoj temi, kao što je fiskalizacija i da se odjednom nađemo u nenormalnom vrtologu u kojem smo otišli na potpuno drugu temu”, istakao je Crnadak tvrdeći kako je to “danas i nažalost sve ove godine poslije Dejtona Bosna i Hercegovina”.

Crnadak je poslaniku Nebojši Vukanoviću uputio molbu.

“Vukane molim te kao Boga, nemoj se više nikada pravdati Begiji Smajić i drugima koji mrze nas, koji nas nikada neće prihvatiti kao komšije, nikad nas neće prihvatiti kao ljude s kojima treba da žive zajedno”, rekao je Crnadak ističići kako mu je bio simpatičan Vukanovićev performas u kojem je obukao maskirnu jaknu, jer je na “jedan sjajan, kreativan način, pokazao Vladi da ne treba da se igra sa osjećajima naroda, da ne treba da priča da će vratiti vojsku, a neće vratiti vojsku”.

Crnadak je istakao kako je i sam mislio da je dio Vukanovićevog performansa i dio uniforme Vojske Republike Srpske.

“Vojska Republike Srpske nije presuđena ni za šta i ja vas pozivam da se javite i da samo tu stvar izgovorite”, pozvao je Crnadak poslanicu iz Poslaničke grupe “Zajedno za Bosnu i Hercegovinu”, ističući kako ima pravo da misli šta želi, ali joj poručujući kako “ne može doći ovdje i govoriti neistine koje su za čitav jedan narod bolne”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare