Kusturica: Danas se završavaju političke podjele

Vijesti 29. aug 202215:37 9 komentara
Srna

Slavni režiser Emir Kusturica rekao je da preuzimanje Andrićgrada od Olimpijskog centra "Jahorina" predstavlja prekretnicu u funkcionisanju ovog turističkog kompleksa u Višegradu i najavio novi investicioni ciklus u okviru kojeg će prva stvar biti, na inicijativu čelnih ljudi Olimpijskog centra, završetak akva parka.

Osnivač i idejni autor Andrićgrada je podsjetio da je do pojave kovida Andrićgrad poslovao pozitivno, dok je prethodne godine bilans bio u minusu, što je osnovni razlog da, kako je rekao, posao preuzme onaj ko se razumije u menadžment.

“Mi smo počeli Andrićgrad u slozi i onda je došlo ono do čega je došlo, a to je razdvajanje koje je bilo političke prirode. Hvala Bogu, pojavio se čovjek koji je uspio da sa novim investicionim zamahom dovede do ovoga do čega dolazimo danas. Ko je kriv, ko nije kriv to ostavljamo historiji”, istakao je Kusturica na konferenciji za novinare.

On je istakao da su se neke stvari radile ishitreno i “na brzinu”, ali da sam Andrićgrad predstavlja “nedostižnu fasadu nemogućnosti zajedničkog života u Bosni i Hercegovini”.

“Završili smo i spomenike koji svjedoče ono što u drugim dijelovima BiH ne postoji, a to je suživot, koji neko nije htio. Ko ga nije htio, to je svejedno, obilježili smo ono što je za mene važno, a to je da historija ne umire i nije došao kraj historije, nego se ona tek odmotava u svim smjerovima”, naveo je Kusturica.

Kusturica je naglasio da se danas završavaju političke podjele, te najavio novi investicioni ciklus u Andrićgradu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare