Lagumdžija, Ivanić i Džaferović u New Yorku o mirovnoj i klimatskoj krizi

Vijesti 23. sep 202210:22 0 komentara
Twitter

U New Yorku se održava višednevni summit bivših visokih zvaničnika iz Evrope i svijeta, a na kojem iz Bosne i Hercegovine učestvuju Zlatko Lagumdžija i Mladen Ivanić.

Među učesnicima su i premijer Albanije Edi Rama, bivši predsjednici Republike Hrvatske Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović. Teme o kojima se govori u New Yorku tiču se globalnih mirovnih, sigurnosnih, klimatskih i zdravstvenih izazova, a učešće na konferenciji ima i⁦ Tedros Adhanom Ghebreyesus, generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije. 

Na temu strateškog energetskog partnerstva EU-a i Azerbajdžana i traženju adekvatnih načina da se napravi strategija u široj europskoj energetici govorio je i predsjhedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.

Organizator summita je NGIC – Nizami Ganjavi International Center, čija je glavna misija promicanje učenja, tolerancije, dijaloga, razumijevanja i zajedništva. Osnovan je 2012. godine u Azerbajdžanu pod pokroviteljstvom Međunarodnog odbora koji uključuje brojne visoko cijenjene i priznate međunarodne osobe koje daju svoje vrijeme, iskustvo i gravitaciju razvoju centra i njegovih inicijativa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!