Lana Prlić: Jučerašnji performans je degutantan

Novi dan 19. okt 202110:44 0 komentara
N1

Lana Prlić, potpredsjednica SDP-a BiH i zastupnica u Parlamentu Federacije BiH, za N1 je kazala da je jučerašnji performans sa harmonikom koji je upriličio član Predsjedništva Milorad Dodik degutantan

Prlić smatra da Dodik time nije ponizio ni instituciju, niti državu, već samog sebe.

“Degutatno je iz više razloga, ne samo tog čina donošenja kafane u Predsjedništvo BiH, već zato što to radi u momentima kada stalno imamo nove brojke o broju zaraženih, kada se nalazimo u najvećoj skonomskoj i zdravstvenoj krizi, kada je BiH jedna od zemalja koja se nalazi pri vrhu liste zemalja po postotku smrtnosti i zaraženih. Mislim da je to degutantno i neprimjereno”, pojasnila je.

Pozvala je pravosudne institucije da rade svoj posao.

“Ukoliko pravosudne institucije ne budu radile svoje posao, ovim putem pozivan međunarodnu zajednicu da uradi svoj posao. Ukoliko vidimo izostanak rada i pravosudnih institucija i međunarodne zajednice, onda će biti vrlo jasno da je to samo jedna politička igra”, kazala je.

Smatra da ne treba podcjenjivati prijetnje, ali ni prejudicirati bilo šta što se može desiti.

“Takve teške riječi kao što je jedan rat u državi kao što je BiH, zaista nosi jendu veliku težinu, veliku traumu i veliki strah. Kada ljudi žive u strahu, bojim se da ne mogu ni razumno razmišljati. Pozivam sve da ne uzimaju Dodikove izjave… Ne možemo podcijeniti sve one riječi koje on govori i sva ova djela koja radi, ali mislim da se moramo suspregnuti od nekih prevelikih emocija, držati se što više na zamlji i pozivati institucije da rade svoj posao”, kazala je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!