Lani Pudar zvanično uručen diplomatski pasoš BiH

Vijesti 14. sep 202218:221 komentar
Izvor: FENA

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković uručila je diplomatski pasoš Lani Pudar, najboljoj bosanskohercegovačkoj plivačici, kao podršku i priznanje za njen doprinos bh. sportu.

Kako je kazala Turković, njene medalje donosile su posebnu radost i činile ponosnim ovdašnje stanovništvo, a njen uspjeh inspiracija je mladim ljudima da napreduju i posebno da to čine u Bosni i Hercegovini.

“Svi smo dirnuti tvojim optimizmom, odnosom prema državi Bosni i Hercegovini, patriotizmom. U ovako izazovnim vremenima, to dobiva dublji i mnogo veći značaj. Zadovoljstvo mi je uručiti ti diplomatski pasoš Bosne i Hercegovine, vjerujem da će to biti olakšanje i mali doprinos nastavku tvoje uspješne karijere”, kazala je Turković Lani Pudar.

Izvor: FENA
Izvor: FENA
Izvor: FENA
Izvor: FENA
Izvor: FENA
Izvor: FENA
Izvor: FENA

Ministrica je iskazala potrebu sistemske podrške sportistima u budućnosti, ali i naglasila da je Lana Pudar zablistala na svjetskoj sceni usprkos teškim uslovima.

Pudar je zahvalila za ukazanu joj pažnju i povjerenje, posebno što je diplomatski pasoš zahvaljujući uspjesima dobila kao mlada osoba.

“Velika je čast i zadovoljstvo mi je dobiti ovaj pasoš, mnogo mi to znači. Uspjela sam, zahvaljujući svojim uspjesima, sa 16 godina dobiti diplomatski pasoš. To je zaista velika stvar”, naglasila je.

Šesnaestogodišnja Mostarka Lana Pudar osvojila je zlatnu i bronzanu medalju u disciplini delfin na Evropskom seniorskom plivačkom prvenstvu u Rimu u augustu ove godine. Lana je posljednjih mjeseci na tri velika međunarodna takmičenja – Evropskom juniorskom prvenstvu, Mediteranskim igrama, te Evropskom seniorskom prvenstvu osvojila ukupno sedam medalja, od čega pet zlatnih.

Ceremonija uručenja diplomatskog pasoša Lani Pudar upriličena je u obnovljenom Atriju zgrade Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, koji je otvoren upravo današnjim događajem. Događaju je prisustvovao Damir Đedović, trener Lane Pudar.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar