Lavina komentara i optužbi zbog Schmidtove posjete Banjaluci i susreta s Trivić

Vijesti 23. jun 202219:14 > 20:01 1 komentar
N1

Visoki predstavnik Christian Schmidt, u Banjaluci je razgovarao sa rukovodstvom Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH. Otišao je i u opozicini PDP gdje se sastao sa pretendenticom za funkciju predsjednice RS Jelenom Trivić. Sve je izazvalo lavinu političkih komentara i optužbi. A bilo je i diplomatskih nota.

“Guten Tag” je u Banjaluci Christiana Schmidt poželio je rukovodstvu Agencije za lijekove BIH. Na čelu ove državne institucije je, iako pod istragom u aferi Respiratori i dalje PDP-ov Aleksandar Zolak.

Epilog: Kratka izjava i prolazna ocjena za Agenciju čije su se nadležnosti pokušale vratiti na nivo entiteta.

“Mišljenje u EU je da ova agencija radi dobro i kvalitetno. Bitno je da se obezbijedi tržište lijekova za sve. Svako pa i država mora obezbijediti to. Ja nisam doktor, ali simptomi srčanog udara su isti bilo da se neko nalazi u Banjaluci, Beču, Sarajevu, Hamburgu. Ostavimo stvari kakve jesu. Mi ćemo se voditi snagom argumenata. Što bi rekli u fudbalu ne mijenjaj tim koji pobjeđuje”, poručio je danas visoki predstavnik.

Bez mogućnosti za pitanja, novinari su ostali uskraćeni za komentar na aktuelnu problematiku o najavljenom osnivanju Agencije za lijekove RS, zbog koje je je ministar zdravlja RS Alen Šeranić zaradio sankcije SAD-a i završio na OFAC-ovoj crnoj listi.

Plenković: Schmidt zbog vrijeđanja Milanovića poslao diplomatsku notu

Visoki predstavnik kojeg u Republici Srpskoj zovu samo gospodinom ili turistom, zaputio se u opozicioni PDP.

Nakon Draška Stanivukovića koji je probio led sastankom, sa Schmidtom je zvanično sjela i kandidatkinja za jednu od inokosnih funkcija, Jelena Trivić.

Više detalja u prilogu Snežane Mitrović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare