Lazar Prodanović, Davor Dragičević i Svetlana Cenić u Danu uživo

Vijesti 09. sep 202110:26 0 komentara
N1

"Dan uživo" i danas govori o svim aktualnim temama, te prati događaje koji obilježavaju ovaj četvrtak 9. septembar 2021. godine. Od 16 sati gledajte:

– Broj žrtava požara u Covid bolnici u Tetovu porastao na 14, mnogo ozlijeđenih. Održana i sjednica Vlade, donosimo posljednje informacije s terena.

– Aleksandar Vučić danas se sastaje sa Christianom Schmidtom, a u nedjelju sa Miloradom Dodikom. Što će biti rezultat ovih susreta, kada se vraćaju na posao za koji su plaćeni, hoće li i kada prestati blokade? Naš gost danas delegat SNSD-a u Domu naroda Parlamenta BiH Lazar Prodanović.

– U SAD će biti obilježena dvadeseta godišnjica napada na New York i Washington, ova godišnjica dolazi u posebno izazovnom trenutku nakon povlačenja američkih snaga iz Afganistana. Kako javnost gleda na ta dešavanja i kako se komentariše povlačenje u ovom trenutku, tema je kojom se također bavimo.

– “Budi na strani istine i pravde”, poruka je uoči prosvjednog skupa za Davida i Dženana. Ujedno je ovo i poziv Banjalučanima i drugima da budu u subotu u 13 ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu. Hoće li nakon dvije godine boravka u inozemstvu doći u BiH, kako gleda na rad Tužiteljstva, te što očekuje u slučaju njegovog sina Davida, danas za N1 govori Davor Dragičević.

– Potrošačka korpa za 454 KM skuplja nego prošli mjesec, premijer Federacije Fadil Novalić izaziva lavinu reakcija svojom izjavom o kupovini ulja. Istovremeno, danas Doma naroda odlučuje o imenovanju Komisije za vrijedonosne papire. Sve su to teme o kojima će danas govoriti ekonomistica Svetlana Cenić.

– Ona je mlada glazbenica koja je nedavno potpisala ugovor sa kanadskom izdavačkom kućom “Funktasy”, studentica je Muzičke akademije, sama sklada svoje pjesme, a nedavno je objavila svoj novi singl “Worst Behavior”. Ona je Emi Trnka i naša je današnja glazbena gošća.

Donosimo i aktualne vijesti, svjetske, ekonomske, sportske kao i servisne informacije.

S vama je Zvonko Komšić

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!