Lejla Kusturica, Sejo Bukva, Leila Bičakčić i Ahmed Husagić u Novom danu

Vijesti 05. jul 202214:13 0 komentara
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Za četvrtak je zakazana 19. sjednica Doma naroda PFBiH. Na dnevnom redu je Prijedlog zakona o dopunama Zakona o električnoj energiji u FBiH. Aktivisti u borbi protiv izgradnje malih hidrocentrala u FBiH očekuju usvajanje ovog zakona čime bi se stavila tačka na dvogodišnju borbu. Aktivistice Fondacije za društvene promjene Lejla Kusturica i Marsela Pećanac sutra su naše gošće.

“Quo Vadis Bosno i Hercegovino?” naziv je panel diskusije na kojoj će se govoriti o procesu pristupanja BiH EU, jačanju vladavine prava, borbi protiv korupcije, svim reformskim procesima koji nas očekuju. Gošća Novog dana, o ovoj temi je Leila Bičakčić, izvršna direktorica Centra za istraživačko novinarstvo.

Koliko je bh. dijaspora zainteresovana za izbore u BiH? Kako se provodi proces registracije birača? Predsjednik Pokreta Snaga Domovine, Ahmed Husagić sutra je naš gost.

Prvi AgriTech samit u Bosni i Hercegovini pod nazivom ‘Digitalna budućnost poljoprivrede’ održaće se 07.07. u Sarajevu. Na samitu će se govoriti o digitalnoj sadašnjosti i virtuelnoj budućnosti poljoprivredno-prehrambenog sektora, te o ključnim izazovima s kojima se sektor suočava u rastućoj potrebi za tehnološkim napretkom u poljoprivredi. Detaljnije u Novom danu.

Na Bjelašnici se održava šesti po redu “Telemach košarkaški kamp” i trajat će do 8. jula ove godine. Sa mladima će raditi 15 trenera iz Bosne i Hercegovine, ali i regiona. Direktor Kampa i Košarkaškog kluba Koš Sejo Bukva, zajedno sa polaznicima i trenerima, naši su gosti sutra.

Sarajevo je i ove godine centar zabave, druženja, smijeha i takmičenja za 900 učesnika koji su stigli do velikog finala kao pobjednici takmičenja iz 45 bh. gradova. Uživo smo na velikom finalu 12. Plazma Sportskih igara mladih.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!