Lidija Bradara, Suad Arnautović, Amir Reko, Ekatarina Kotrikadže u Danu uživo

Vijesti 27. jan 202210:00 0 komentara
N1

Ne propustite još jedno izdanje emisije Dan uživo, od 16:00 do 18:30 sati. Naši reporteri izvještavaju o najvažnijim događajima, a sve što vas zanima pitamo aktualne goste.

Hoće li HDZ izboriti legitimno predstavljanje Hrvata, nakon nove runde pregovora o Izbornom zakonu? Je li vrijeme za novi list u odnosu sa SDA? Treba li se Dragan Čović obratiti Narodnoj skupštini Republike Srpske? Je li za HDZ prihvatljiv SNSD-ov prijedlog o zabrani kosrištenja termina “genodcidan”? Pitamo našu gošću Lidiju Bradaru, izaslanicu u Domu naroda BiH (HDZ).

Procurili su određeni prijedlozi izmjena Izbornog zakona. Što je od svega toga provodivo, te koliko je još ostalo vremena da se postigne dogovor? Je li ugroženo održavanje izbora? Za Dan uživo govori Suad Arnautović, član Centralne izborne komisije BiH.

Ukrajinsku krizu i društveno-političku zbilju u BiH analiziramo sa Milošem Šolajom, univerzitetskim profesorom.

Tokom rata spasio je 45 Srba, i to tri dana nakon što su mu majka i obitelj spaljeni od srpskih snaga. Zbog toga je predložen za Nobelovu nagradu. On je Amir Reko, bivši pripadnik Armije BiH, i gost je Dana uživo.

I dalje pratimo napetosti zbog Ukrajine. Kako je u Rusiji biti neovisni novinar u ekskluzivnom razgovoru za N1 otkriva Ekatarina Kotrikadze, direktorica vijesti Rain TV iz Moskve.

Sportska tema Dana uživo bit će tenis. Analiziramo završnicu Australian Opena u muškoj i ženskoj konkurenciji. Nastup bh. tenisera i teniserki u Melboruneu. Ali govorimo i o pripremama Davis Cup reprezentacije Bosne i Hercegovina koja igra protiv Tunisa u martu. Sa nama je izbornik teniske reprezentacije BiH Zoran Zrnić.

Vaš domaćin danas je Boris Brezo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!