Lidl o otvaranju objekta u Sarajevu: Pomno osluškujemo tržište

Vijesti 27. apr 202212:01 > 12:02 4 komentara
N1

Kompanija Lidl potvrdila je za N1 da u ovom trenutku ne raspolažu sa informacija da li i kada će biti otvorena Lidl prodavnica u Sarajevu. 

Istaknuli da da žele potrošačima širom Evrope ponuditi najbolji odnos cijene i kvaliteta po kome je Lidl prepoznat u svijetu, i u skladu sa tim, pomno osluškuju tržište.

“Mi, kao kompanija, imamo dugoročne planove na Balkanu i vrijedno radimo na tome da što veći broj gradova i zemalja dobije svoju Lidl prodavnicu, kao i da u gradovima u kojima smo, od strane potrošača, prepoznati kao pravi partner za kupovinu, obezbijedimo nove maloprodajne objekte”, naveli su iz Lidla, dodavši:

“Hvala na ukazanom povjerenju, nadamo se i radujemo posjeti uskoro i u Vašem gradu”.

Podsjetimo, u BiH još nisu otvorene maloprodaje, iako je kompanija, prema podacima iz njihovog registra, osnovana u aprilu prošle godine. Njemački investitori previše su ozbiljni da bi odustali od svoje namjere, tvrde upućeni. To potvrđuje i činjenica da je kapital Lidla u našoj državi povećan na nekoliko desetina miliona KM. Međutim, problem s kojim se, najprije, susreću su potragom za ogromnim zemljištem.

“Kada otvaraju Lidle, u pravilu, treba da bude otvoren centralni magacin koji zahtijeva 15 hektara zemlje I to je bio problem da se pronađe, a potom da se otvore maloprodajni objekti koji moraju biti na minimum 10 hiljada kvadrata ili jednom hektaru”, objasnio je ranije za N1 Zoran Pavlović, ekonomski analitičar.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare