Ljekari s UKC RS o samoubistvu: Ovo se ne dešava samo u našoj bolnici

Vijesti 04. okt 202115:18 > 15:27 4 komentara
N1

Na Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske danas se desilo novo samoubistvo, šesto po redu, otkako je proglašena pandemija koronavirusa, a direktor UKC RS Vlado Đajić izražava žaljenje zbog novog samoubistva. Kaže da je psihološka podrška potrebna svima, pa i samim medicinskim radnicima.

Đajić dodaje i kako je UKC RS primio 150 ljekara, kao i 500 tehničara.

Ružan događaj koji se desio“, izjavila je psihologinja UKC RS Svetlana Savić. Dodaje da je svaki dan jedan psiholog određen kao dežurni kako Kovid, tako i ostalih pacijenata.

Nera Zivlak Radulović, načelnica Psihijatrije UKC RS, ističe povodom današnjeg samoubistva u toj zdravstvenmoj ustanovi kako čine sve da spriječe da se nešto desi.

Ovo se ne dešava samo u našoj bolnici, već sirom svijeta. Psihološka pomoć pruža se i pacijentima i njihovim porodicama, ali i medicinskom osoblju“, rekla je.

Dr. Renata Tamburić, šef Kovid odjela, povodom šestog samoubistva na UKC kaže kako je to težak slučaj te da izjavljuje saučešće porodici.

Pacijentica je hematoonkološki bolesnik. Bolest se dodatno komplikovala koronom, sa obostranom upalom pluća. U prostoriji koje koristi medicinsko osoblje dogodio se nemili događaj“, izjavila je.

O kiseoniku je govorio direktor UKC-a koji je potcrtao da tog lijeka ima još 8 tona, odnosno količina koja će trajati do sutra. Dodaje da se nada da će “kancelarijski pacovi napraviti dogovor”.

Ranije se saopćenjem u vezi sa kiseonikom obratio i direktor Agencije za lijekove BiH Aleksandar Zolak koji je naglasio da će ta agencija u skladu sa Zakonom propisanim nadležnostima, po dobijanju zahtjeva, postupiti hitno i izdati sve potrebne dozvole za uvoz i distribuciju medicinskog kisika-lijeka.

Ovim putem pozivam odgovorne osobe u zdravstvenom sistemu Republike Srpske, da u skladu sa svojim nadležnostima organizuju nabavku pomenutog lijeka“, dodao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare