Ljubo Pravdić: Sutra puštamo dvosmjerni saobraćaj kroz tunel Crnaja

Vijesti 24. jun. 202111:28 > 12:201 komentar
Podijeli:
Ljubo Pravdić
Izvor: Ljubo Pravdić (N1)

Direktor JP Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić u razgovoru za N1 otkrio je kako će od petka 25. juna biti pušten dvosmjerni saobraćaj u tunelu Crnaja. Dodao je kako su najteži radovi u tunelu iza nas.

N1: Veliki broj gledalaca zvao je televiziju N1 kako bi se žalio na kilometarske kolone na ulazu u Jablanicu. Sve do tunela Crnoja?

Ljubo Pravdić: I sam sam bio u koloni. Čekao sam sat vremena. Bio je to udarni vikend. Isto tako se čekalo do pola sata petkom, kada su ljudi poslije posla krenuli južnije. Iz pravca Sarajeva je bilo možda 100-150 voziola, a iz pravca mora kolona je bila kilometarska. Bili su tu policajci koji su možda trebali regulisati da više puštaju saobraćaj iz pravca mora. Nadam se da se ovo više neće ponavljati.

Kad bi mogao biti pušten dvosmejrni saobraćaj?

Mi sutra, u petak u 12 sati puštamo dvosmjerni saobraćaj kroz tunel. Svi ovi kritični radovi se završavaju. Imat ćemo novi režim. A navečer od 20 sati do 5 ujutru će biti saobraćaj kakav je i sada – naizmjenično. Tada će izvođači raditi preostale radove. Možemo reći da smo sa ovom fazom završili najgori dio posla na zahtjevnoj rekonstrukciji tunal.

Ja se izvinjavam zbog svih gužvi. Trebalo je malo više pažnje posvetiti u organiziaciji. Da se pušta više iz smjera gdje su veće gužve. Mislim da će svi učesnici u saobraćaju biti zadovoljni jer ćemo dobiti sigurniji tunel, kazao je Pravdić.

Da riješimo još jednu misteriju. Kad se prolazi kroz tunel Crnaja nema mnogo radnika. Stiće se utisak u javnosti da se ništa ne radi?

Dosta se tokom noći radi. Radi se i po danu. Tu je jako teško raditi. Ima mnogo vode, saobraćaja… Rade dosta uspješno, ali su uspjeli sve, po dinamici, završiti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar