Ljubomir Filipović, Saša Magazinović i Neven Anđelić gosti Novog dana

Vijesti 10. jun 202115:11 0 komentara
N1

I posljednjeg radnog dana u sedmici budite uz naš Novi dan, jutarnji program N1 televizije. Aktuelne teme i gosti, iz BiH, regiona i svijeta i ovoga jutra samo za vas.

Hoće li u Skupštini Crne Gore biti usvojena Rezolucija o genocidu u Srebrenici? Tekst rezolucije, o kojem se Odbor za ljudska prava Skupštine Crne Gore negativno izjasnio, predviđa da Skupština Crne Gore potvrdi da je u Srebrenici počinjen genocid jula 1995. godine. Politolog Ljubomir Filipović gost je Novog dana.

I dalje nema saglasnosti oko izmjena Izbornog zakona u BiH, čak ni oko toga hoće li u proceduru prvo suštinske a tek onda tehničke izmjene. O aktuelnim pitanjima na političkoj sceni u BiH za Novi dan govori Saša Magazinović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Američki predsjednik Joe Biden počinje posjetu Evropi. U 8 dana prisustvovaće četiri samita i posjetiti tri zemlje. Glavni cilj je ojačati transatlantske veze, za šta je idealna prilika samit G7 koji počinje u britanskom Cornwallu. Profesor međunarodnih odnosa Neven Anđelić govori o ovoj temi.

Uživo ćemo biti u Bonnu, kolega Mehmed Smajić sa Deutsche Wellea donosi nam još reakcija na presudu Ratku Mladiću. Zašto njemački ministar zdravstva tvrdi da su ljudi sa Balkana donijeli novi val korona virusa u Njemačku, samo su neke od tema.

Govorimo i o ozdravljenju bh ekonomije, za šta posebno važnu ulogu igraju mala i srednja preduzeća, koji su generatori prihoda i poreznih davanja, a zapošljavaju veliki broj ljudi. Svaka pomoć usmjerena prema ovim grupama vrlo direktno doprinosi ekonomskim promjenama. I to je jedna od tema Novog dana.

Nakon jednogodišnjeg odgađanja, danas konačno počinje evropsko prvenstvo u fudbalu, EURO 2020. otvara susret Italije i Turske na rimskom Olimpicu. O evropskom prvenstvu i svim mjerama predostrožnosti i onim epidemiološkim govorimo u Novom danu.

Budite uz Novi dan. Sa vama smo od 8 do 11 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!