Krizni štab zasjedao: Sarajevo i dalje zatvoreno, pročitajte detalje

Vijesti 01. apr 202117:03 > 17:05 1 komentar
Anadolija

Vlada Kantona Sarajevo danas je prihvatila prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva o produženju trenutnih restriktivnih mjera do 12. aprila.

Ministar zdravstva Haris Vranić najavio je na sjednici Skupštine KS da će predložiti da postojeće mjere budu produžene još sedam dana.

“Ministar Haris Vranić je je predložio produženje mjera, mi smo podržali njegovu odluku, a ostalo je bilo na Vladi Kantona Sarajevo”,  kazla je za Faktor prof. dr. Aida Pilav, koja je član Kriznog štaba Ministarstva zdravstva dodavši da imaju redovne online sjednice.

Podsjetimo, prema postojećim mjerama, zabranjen je rad ugostiteljskim objektima, kladionicama, javnim bazenima i kupalištima, teretanama, fitness i spa centrima.

Zabranjeno je održavanje sportskih rekreativnih treninga i aktivnosti u zatvorenom prostoru, uz izuzetak profesionalnih sportskih klubova i održavanje profesionalnih sportskih natjecanja, bez prisustva publike

I dalje je na snazi zrabana kretanje u periodu od 21 do pet sati ujutro.

Iz zabrane kretanja u KS-u izuzeti su svi uposlenici koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti na rješavanju epidemije COVID na području KS, uposlenici kojima se proces rada odvija u smjenama, međugradski i međunarodni prijevoz putnika, taxi služba, kao i vozači teretnih vozila u domaćem i međunarodnom transportu. Uposlenici koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti na rješavanju epidemije COVID , uposlenici kojima se odvija proces rada u smjenama, moraju imati odobrenje poslodavaca za kretanje u periodu od 21:00 uvečer pa do 05:00 sati ujutro narednog dana.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare