Lukač: Drago mi je što je Tužilaštvo BiH preuzelo slučaj Dragičević

Vijesti 16. jul 202114:04 > 15:14 1 komentar
N1

“Drago mi je što je Tužilaštvo BiH preuzelo slučaj Dragičević”, kaže ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Nije želio da komentariše rad Tužilaštva, koji će vjeruje pozvati sve svjedoke, izvršiti analize…

Tužilaštvo će kaže, odgovarajući na pitanje novinara, provjeriti i navodnu pljačku kuće Đorđa Rađena, koja se dogodila u noći ubistva Davida Dragičevića.

“Određeni predmeti su nađeni u njegovim džepovima, to je i vlasnik kuće koji je prijavio pljačku potvrdio”, kaže ministar Lukač.

Intenzivan rad na predmetima ubistava

Direktor policije Siniša Kostrešević, odgovarao je na pitanje o neriješenim ubistvima, ali i o njihovim motivima. Naglasio je da se intenzivno radi na svim starim predmetima.

Javnost i dalje očekuje rješenje mnogih ubistava , očekuju se i motivi i eventualni nalogodavci u kompleksnim predmetima poput Milan Vukelić, Damir Ostojić Šijan, David Dragičević, Slaviša Krunić i drugi.

Na poširenom kolegijum MUP-a RS, zaključeno je da stanje bezbijednosti u RS zadovoljavajuće.

U polugodišnjem periodu 2021.podnesen je 2.877 izvještaj o krivičnim djelima protiv 3.002 lica. Povećan je broj krivičnih djela u odnosu na 2020, pa bi smatra ministar Lukač bilo realnije da sve upoređujemo sa 2019. godinom.

Zanimljiv podatak je i da je šteta zbog krivičnih djela korupcije i privrednog kriminaliteta veća od 21 milion KM, a počinioci su ostvarili protivpravnu imovinsku korist u izbosu višem od 7.500.000 KM.

U registru pedofila 196 lica

U registru pedofila nalazi se 196 lica, a pripadnici policije imaju obavezu da prate njihovo kretanje.

U prošloj godini poginuo je 101 učesnik u saobraćaju, ali od 2015.godine kada je bio 151 poginuli, bilježi se trend smanjenja.

Migrantske kriza, “dobrim radom policije i saradnjom sa građanima, ali i odlukom vlasti da ne dozvoli gradnju kampova u RS”, konstatovao je Lukač, je pod kontrolom u ovom dijelu zemlje.

Broj migranata koji su ilegalno prešli je manji, dodaje da je u ovih pola godine evidentirano 4.040 osoba, a za cijelu prošlu oko 17.000.

Konstatovano je da je oko 1.880 vakcinisanih pripadnika MUP-a RS, dok je 2.700 prijavljenih.

“Kada završimo vakcinaciju prijavljenih bilo bi to zadovoljavajući nivo što se tiče MUP-a”, kaže ministar Lukač koji ističe da je taj proces bitan jer su policijski službenici u stalnom kontaktu sa građanima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare